avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent ...

Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent lucrez la o firma ca inspector ssm, dupa abs0livrea cursului de 80 ore. Azi am vrobit cu seful, daca ar fi ok sa ma inscriu la o facultate cu profil tehnic, ca pe viitor sa pot avansa iar dumnealui mi- a spus ca as putea urma un master in domeniul tehnic, iar cu acel master pot urma si cursurile pentru nivelul superior. Pe internet am gasit urmatoarele: Grupuri tinta

Masterul Ingineria Securitatii si Sanatatii Muncii este un master complementar la care se pot inscribe absolventi de invatamant superior de lunga duratai ndiferent de domeniul /profilul,institutia de invatamant superior absolvita si anul in care a abtinut diploma. In acest context principalele grupuri tinta sunt:

Absolventilor cursurilor de 4 si 5 ani (conform programului de la Bologna) absolventilor de studii tehnice superioare
Coordonatorilor activitatilor de securitatea muncii din intreprinderi
Auditorilor din cadrul organismelor de certificare. Cu acest master, as putea urma cursurile de SSM pentru nivelul superior? Sef SIPP, etc ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 18 Iulie 2022
V-am raspuns deja. Sunt facultati care accepta la masterat in domeniul ssm si absolventi de facultati umaniste. La masterat in domeniul ssm nu veti primi multe informatii in domeniul de baza tehnic si tehnologic.
Cu riscul de a ma repeta diploma de master nu suplineste studiile superioare ingineresti, ciclul I, in domeniile fundamentale ( stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice). Daca sa zicem veti fi numit sef SIPP in unitate la un control se va considera ca nu aveti pregatirea necesara si in concluzie angajatorul nu a organizat corespunzator activitatea de prevenire si protectie. Iar de infiintarea unui SEPP nici nu se pune problema, comisia de abilitare de la ITM , la analiza dosarului, va constata ca nu aveti pregatirea necesara.
Intr-un mesaj anterior am sugerat ca angajatorul ar trebui sa detina un aviz din partea ITM pentru lucratorii din domeniul ssm.
Tocmaia sta voiam ca sa aflu. Atunci care este rolul masterului ? Inafara informatiilor mai mult sau mai putin acaparate, ce alte beneficii as mai avea daca spuneti ca pe viitor nu as putea infiinta un SIPP sau nu as putea fi numit sef. Vreau sa aflu aceste informatii, deoarece eu i-am propus sefului meu sa ma inscriu la o facultate de profil tehnic, iar dumnealui m a indemnat spre un master, zicandu mi ca pe viitor o sa pot absolvi mai multe cursuri in acest domeniu datorita acestui master.
Daca doriti sa cresteti in domeniul ssm, a urma o facultate in domeniul tehnic si apoi master in domeniul ssm este obligatoriu, in conditiile legislatiei actuale din domeniul ssm.

Alte discuții în legătură

Despre sef sipp rogert_Bv rogert_Bv Sunt intr-o firma cu aproximativ 400 angajati, am fost angajat in functia de Coordonator in materie SSM cu decizie de Manager HSE. In urma cu 12 luni am fost ... (vezi toată discuția)
Masterat ssm Tudorcirco Tudorcirco As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Sef sipp CTINAz CTINAz Buna ziua, Lucrez intr-o companie cu peste 249 angajati ( cca. 2000 ) care urmeaza sa infiinteze SIPP. Mi s-a propus functia de sef SIPP numai ca nu am ... (vezi toată discuția)