avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

născută în iulie 63 cu 29 ani vechime din care 16 ani în grupa 2 vreau sa știu când ma pot pensiona.mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ani Avram , Consilier juridic 23:22, 17 Ianuarie 2018
Vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestor coordonate se va realiza printr-o creştere graduală, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In sistem privat, la emiterea deciziei de pensionare pentru limita ... dtanase dtanase In sistem privat, la emiterea deciziei de pensionare pentru limita de varsta , continuarea activitatii se poate face in baza aceluiasi CIM pe durata ... (vezi toată discuția)
Pensie urtimudo urtimudo Buna seara As vrea sa stiu daca m-am nascut in octombrie 1955 ,am facut facultatea 5 ani ,armata 9 luni ,lucrez din septembrie 1981 , cand ma pot pensiona . (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare pentru pensie ACj ACj buna ziua, sunt nascuta in 1972, am , 43 ani, si am pana in prezent 11 ani vechime in munca, care este vechimea minima pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)