avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Notiunea de teren aferent
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Notiunea de teren aferent

Cum explicati dvs notiunea de teren aferent ?

Eu consider ca, terenul aferent se refera numai la terenul ramas neocupat de constructii ,nu si la cel de sub constructie.
In dex , AFERENT se refera la ceva care depinde sau decurge din ceva , care este in legatura cu ceva ,care se cuvine sau revine cuiva.

Cum este interpretata notiunea de teren aferent in dictionarul de termeni juridici ?

De exemplu ; eu am o casa, iar terenul aferent este de 100 mp .,asa scrie in acte , ca detin 100 mp teren aferent .Suprafata totala este de 100 mp cu tot cu suprafata de sub constructie.

O seara buna
Cel mai recent răspuns: roflorin1 , utilizator 13:09, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.exista notiunea tehnica de "teren aferent constructiei" si in cadastru se refera la terenul de sub constructie, trotuar protectie, cai de acces. (teren indivizibil care este inclus in partile comune in cazul constructiilor in condominiu).
2. pentru ca suna mai inteligent decat "curte si gradina" termenul "aferent" a fost si este folosit popular chiar si in diverse legi (lg18/1991, 215/2001, etc) fara a avea o difinitie clara.
3. dar in toate cazurile implica si terenul de sub constructie
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Deci ,termenul de aferent se considera ca este suprafata totala a unui teren atribuit unei locuinte in care este inclusa si suprafata din interiorul sau ,adica terenul ocupat de constructie .
Legea nr. 227/2015 - Cod Fiscal - actualizat 18.02.2018

TITLUL IX
  Impozite şi taxe locale
  CAP. I
  Dispoziţii generale
  ART. 453
  Definiţii
  În înţelesul prezentului titlu, expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
h^1) terenul aferent clădirii de domiciliu - terenul proprietăţii identificat prin adresa acestuia, individualizată prin denumire proprie a străzii şi numărul poştal atribuit de la adresa de domiciliu;
(la 31-03-2017 Articolul 453 din Capitolul I , Titlul IX a fost completat de ARTICOL UNIC din LEGEA nr. 26 din 24 martie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 210 din 28 martie 2017)
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
roflorin1, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare sau uzucapiune Mioara2017 Mioara2017 Pe un teren atribuit in folosinta prin decizia fostului sfat popular municipal in suprafata de 100 mp parintii mei au construit o locuinta, nu avem acte de ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare apartament MMS123 MMS123 Spuneti-m va rog ce sens dati expresiei subliniate (parte a contractului) : Locuinta ce se vinde este ocupata de comparator in baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)