Din pacate situatia se complica, cu mult. In urma acestui topic am avut o conversatie mai lunga pe privat cu domnul Vali M. de aici de pe forum, caruia tin sa-i multumesc foarte mult cu aceasta ocazie. Acesta mi-a deschis ochii in privinta unei probleme foarte grave pe care, cumva, eu nu am reusit sa o sesisez niciodata de cand locuiesc in acest bloc. Pe romaneste si pe scurt, de 5 ani si jumatate de cand m-am mutat eu in acest bloc, 5 ierni la rand si acum a - 6- a ea, cei cu centrala termica proprie nu au platit niciodata NIMIC la Incalzire, in rubrica aferenta in dreptul acestor 13 apartamente ( erau 12 pana acum 2 ani ) mereu a aparut si inca apare cifra 0 ( zero ). Cumva ( imi asum prostia, altfel n-am cum s-o numesc ) nu m-am gandit niciodata la acest aspect, fara sa cunosc legea ci pur si simplu folosind logica si rationamentul personal, ca totusi prin apartamentele in care sunt centrala trec totusi niste tevi, tevi care genereaza si ele caldura intr-o anumita masura. Momentan abia ce am inceput sa ma interesez si eu mai bine in ceea ce priveste ce spune legea pe acest subiect, am reusit sa gasesc un calup considerabil de informatie utila pe un alt topic deschis acum cativa ani aici pe AvocatNet :
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Domnul Vali M. mi-a sugerat un curs al actiunilor, probabil cel mai potrivit pentru o astfel de situatie, insa avand in vedere ca am o oarecare relatie de prietenie cu administratorul am ales ca mai intai sa ma informez maxim posibil pana miercuri seara si atunci sa am o discutie in particular cu el, ma abtin pe cat posibil si incerc sa rezolv fara tam tam, desi... dupa calculele mele, timp de 5 ierni si acum a - 6 - a, pe cel putin 20 de luni de iarna ( pun si luna Noiembrie la socoteala ), am scos din buzunar mult mai mult decat ar fi fost corect. Rugamintea mea catre TOTI cei care citesc acest topic si detin cunostiintele necesare pentru a emite un punct de vedere avizat, sa o faca ! Va rog mult. Consider ca sunt multi altii in situatia mea si ar putea sa-i ajute concluzia acestei discutii si pe ei, probabil la fel de mult. Am coborat aseara si am facut poze la avizier, le-am trimis deja pe privat domnuui Vali M. pentru a le verifica dar nu stiu daca ar fi ok sa le postez si aici, avand in vedere ca apar date cu caracter personal ale anumitor persoane. Sper sa se inteleaga ca nu ma tin de glume si ca ceea ce spun era real, efectiv de ani de zile pe coloana de Incalzire in dreptul apartamentelor cu centrala apare fix 0 ( zero ). Intotdeauna am incercat sa acord prezumptia de nevinovatie oricui este acuzabil de ceva gresit, dar fiindca o greseala pe banii mei si care tine de atata timp... sincer, sunt foarte revoltat. Cu atat mai mult cu cat ma face sa pun sub semnul intrebari si modalitatea in care s-au calculat cifrele din alte rubrici. Astept sfaturi si sugestii, a se intelege ca imi doresc sa rezolv cat mai pasnic posibil aceasta problema dar in acelasi timp daca voi intampina obstacole neargumentate si / sau un comportament suspect, sunt dispus sa merg pana in panzele albe. Tot ce sper este sa fie o greseala neintentionata.