Eu am nascut in 11 august 2016 iar anul acest intentionez sa ma intorc la munca.
Vroiam sa va intreb cu cat timp trebuie sa ma intorc mai repede la munca, cu 60 zile sau 90 de zile inainte de a implinii copilul 2 ani (deoarece tatal copilului nu va sta acasa o luna) pentru a primi stimulentul de insertie?
De asemenea mai am o nelamurie in legatura cu zilele concediului de odihna neefectuate in 2016 deoarece am fost in risc maternal dupa care am nascut. Aceste zile neefectuate vor fii platite de angajator, se pierd sau mi le pot lua ca si concediu de odihna?
In asteptarea unui raspuns e la dvs. va multumesc anticipat.
1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
2. Pentru zilele de CO neefectuate in 2016, angajatorul are obligatia de a vi le acorda pana la data de 01.07.2018.
Multumesc inca odata pentru raspuns.
Referitor la zilele concediului de odihna neefectuat din 2016 vroiam sa va spun ca angajatorul nu-mi da posibilitatea sa beneficiez de ele spunand ca se pierd. Cum ar trebui sa procedez?