avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Trei pensii de întreținere plus trei popriri. Se pot ...
Discuție deschisă în Executare silită

Trei pensii de întreținere plus trei popriri. Se pot diminua pensiile ca să fie recuperate creditele?

Mare dilema. Am in plata trei pensii alimentare in cuantum de 800 lei. Venitul meu net este de 1600 lei. Recent mi s-au pus pe cont trei popriri provenite doua din credite neplatite in cuantum de 2000 lei respectiv 8000 lei si una in cuantum de 225000 mii lei in urma pierderii unui proces. Avand in vedere ca deja am atins pragul de 50% cu pensiile alimentare, intrebarea mea este daca se mai pot retine sume din restul sumei ramasa. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sé Bastien , utilizator 14:01, 19 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu vi se mai poate retine. Daca pt pensii nu sunteti executat silit, adica le platiti din mana, formulati contestatie la executare.
Mi s-a spus ca cel care a pus poprirea va solicita in instanta scaderea cuantumului pensiilor alimentare ca sa poata recupera la randul lui suma. Este posibil?

Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cine v-a zis, dar nu e posibil. Adica e posibil sa ceara orice, nu sa si aiba castig de cauza. Era posibil daca ati fi depasit limita legala cu pensiile. Dvs ziceti ca aveti 3 pensii de platit, ori astea 3 insumeaza legal jumatate din salariu.

Pt a posta, apasati pe raspunde, nu pe citeaza.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)
Procent maxim din venit edmond11 edmond11 Buna ziua, In urma procesului de majorare a pensiei alimentare, mi s-a stabilit procentul de 25%. Aceasta majorare de pensie trebuie platita de la data ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensia de invaliditate ?? gorjeanul gorjeanul in luna martie mi s-a transmis la banca unde am cardul de pensie o poprire de catre un executor judecatoresc...am discutat cu executorul caruia i-am transmis ... (vezi toată discuția)