avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de identitate în Germania: am primit o amendă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de identitate în Germania: am primit o amendă pentru o faptă pe care nu aveam cum să o comit pentru că la acea dată eram în România. Cui trebuie să mă adresez pentru a afla cine s-a folosit de datele mele?

Din 2014 si pana la sfarsitul lui 2015 am locuit in Germania. Am revenit în România la sfârșitul lui 2015, de atunci nu am mai pus piciorul in Germania. Cu toate acestea, zilele trecute am primit o scrisoare la fosta adresa din Germania prin care eram înștiințata ca am de platit o amenda de 25 de euro pentru depășirea limitei de viteză, in data de 16 octombrie 2017,an în care eu ma aflam in Romania, bineînțeles atasat era si o fotografie a soferitei. În poză nu sunt eu, dar pe înștiințare sunt toate datele mele personale. Mentionez ca nu dețin si nici nu am deținut vreodată nici permis de conducere, nici mașină. Consider că cineva se foloseste de datale mele personale pentru diferite infracțiuni. Ce este de făcut în acest caz si cui trebuie să mă adresez pentru depistarea celui care mi foloseste datele personale in scopuri josnice? Scuzati romanul.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Trebuie sa contestati amenda, adica procesul acela verbal, asta trebuie facut.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Evident ca voi contesta acea amendă, nu asta-i grija cea mai mare, ci faptul că cineva se foloseste de datele mele personale si îmi este teama ca pe viitor sa nu ma trezesc la ușă cu poliția ca as fi acuzată de ce stiu eu ce nelegiuiri.
Si as vrea sa stiu ce as putea sa fac in acest caz , având în vedere că, acum ma aflu in Romania . Dacă aș face o plângere la autoritățile din România , ar ajuta cu ceva? Sau trebuie sa merg la autoritățile Germane?
plangere puteti face aici la politie, mai departe se descurca ei.
ziceam sa faceti intai contestatie , paote e vb doar de o eroare, nu de un furt de identitate.
Da, ar trebui sa contestati amenda in Germania si in scris in limba germana.
Ar trebui depusa si o plangere penala in Germania.

Puteti incerca sa depuneti plangere penala si in Romania dar politia nu cred ca o sa vrea sa o primeasca.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia din Germania v-a trimis acea amenda doar pentru faptul că mașina figurează ca fiind înscrisă pe numele dvs.
Politia nu știe cine conduce sau daca acela are permis. A avea permis și a fii proprietarul unui autoturism sunt doua lucruri diferite.
Camera radar identifica autovehiculul ce depaseste limita de viteza legală, și apoi poliția trimite amenda proprietarului de drept.
Daca acesta nu era șoferul în cauză, are dreptul de a contesta amenda și indica cine anume conducea autovehiculul in cauză.
Contestați amenda, și explicați situația. Deși nu cred că aveți mari șanse de aici din Romania, privind identitatea furata.

Cât despre suma, sunteți sigura ca atata este ?
Pare extrem de puțin pentru fapta descrisă. Poate este 125 €.
Or, este o escrocherie pusă la cale de cineva care va cunoaste.
Suma fiind mica, toată lumea o plateste și nu se mai complica cu contestații și avocați. Mai ales că se face prin virament bancar.

Dar, in cazul in care aveți dreptate, și este și adevărată situația pe care o bănuiți, mai bine mergeți în Germania și rezolvați problema. Deoarece, fara să știți vă treziți cu dosare penale pentru alte lucruri și poate și cu sentințe cu închisoare. Doamne ferește!
Nu a-ți fi nici prima și nici ultima persoana care pățește asta.
Nu va doresc asta, doar va spun că s-a mai întâmplat așa ceva și ar trebui să tratați extrem de serios problema, chiar daca implica anumite costuri sau nu va este la îndemâna.
Cu autoritățile române nu rezolvati nimic.

Mult succes. Așteptăm să ne spuneți cum s-a rezolvat problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Quartila, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis de conducere DanyelMarian DanyelMarian Buna ziua. Am o contestatie depusa impotriva pv intocmit de Politia Romana pt depasirea limitei de viteza in localitate. Detin permis de conducere romanesc dar ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat in germania Fyn97 Fyn97 Am predat permisul pe data de 16 ianuarie 2018 pentru depasirea limitei de viteza pe o perioada de o luna in germania, eu locuind aici, iar astezi am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda radar mobil alex29bv alex29bv Buna ziua. Am dori si eu niste sfaturi in legatura cu o amenda radar. Conduceam auto pe drumul eurpean E60 (Slobozia - Ploiesti) si in localitatea Giurgeni ... (vezi toată discuția)