avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Buna ziua. Am o contestatie depusa impotriva pv intocmit de Politia Romana pt depasirea limitei de viteza in localitate. Detin permis de conducere romanesc dar locuiesc in Belgia. Intrebarea mea este :daca am permisul in mana pot sa conduc aici pe perioada in care am permisul suspendat in Romania?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:07, 14 Ianuarie 2019
Daca plangerea contraventionala nu este inca solutionata si posedati permisul de conducere puteti circula fara probleme.
Nu ati specificat cu cat ati depasit viteza legala de circulatie intr-o anumita zona. Suspendarea dreptului de conducere a vehiculelor pe drumurile publice (retinerea permisului de circulatie) se aplica numai daca ati depasit cu mai mult de 50 km/h viteza legala de circulatie in inrespectiva zona. Pentru depasiri ale vitezelor cu valori mai mici de 50 km/h se aplica alte sanctiuni, fara sa se suspende dreptul de conducere a vehiculelor pe drumurile publice.
ing. Ioan Ciobanu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pe 90 zile dxt_morgan dxt_morgan Buna ziua, mi s a retinut permisul de conducere pentru 90 zile, am platit amenda de 1100 lei in 48 ore dar as dori sa contest in instanta procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gimi21 gimi21 salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)