avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pe 90 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pe 90 zile

Buna ziua, mi s a retinut permisul de conducere pentru 90 zile, am platit amenda de 1100 lei in 48 ore dar as dori sa contest in instanta procesul verbal intocmit de agentul de politie in care am mentionat ca nu recunosc viteza de 125 km/ h. Va rog sa imi ziceti, daca contest si pierd in instanta, mai am dreptul sa dau examen la 1 luna dupa hotararea definitiva si sa imi iau permisul inapoi daca promovez examenul ? Ca acum daca nu fac contestatie stiu ca pot da dupa o luna un examen, dar daca contest si pierd nu stiu cum stau lucrurile. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:44, 31 Iulie 2016
Buna ziua,
Da, dar de ce nu contactati un avocat care sa va ajute sa castigati daca aveti dreptate?
Daca vi s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zile inseamna ca ati depasit viteza maxima admisa pentru respectivul sector de drum cu peste 50 km/h. Nu ati aratat care era viteza legala in respectivul sector de drum. Indiferent daca era 50, 60 sau 70 km/h abaterea aparatului radar nu va poate ajuta in incercarea de a schimba incadrarea contraventiei in amenda fara suspendarea dreptului de conducere.
Este dreptul dvs. de a depune plangere contraventionala impotriva procesului verbal intocmit de agentul de politie, dar, dupa parerea mea, sansele de castig sunt practic nule.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)