avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc o solutie care ma poate ajuta va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc o solutie care ma poate ajuta va rog

Buna, ma numesc Diana, vreau sa aflu cum pot pleca cu prietenul meu in Anglia legal (am 16 ani iar el 20), am incercat sa plec cu procura pe numele lui, dar intre timp lucrurile s.au complicat. Mama mea a plecat in Italia si am rugat.o sa imi trimita semnatura de acolo dar nu vrea sa ma ajute (vreau sa specific ca mama mea il cunoaste pe baiat si este de acord cu el, la fel si tatal meu) momentan locuiesc cu tata si cu femeia care este ij concubinaj, parintii mei nu au divortat si de aceea am nevoie de semn amandurora, nu ma inteleg deloc cu nimeni in casa aceasta. Si am auzit ca pot declara la politie ca vreau sa locuies/sa fiu cu prietenul meu, iar intr.un fel ma pot incredinta lui pana la varsta de 18 ani. Va rog sa imi dati o solutie nu mai suport sa stau aici
Cel mai recent răspuns: cotos gratiela , utilizator 22:20, 30 Decembrie 2020
Buna seara,
Din pacate raspunsul este NU, si va trebui sa asteptati procurile ambilor parinti sau implinirea varstei de 18 ani.
tot ce trebuie sa cunoasteti legat de Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori

Minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali, în baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate. Prin reprezentant legal se înțelege persoana desemnata, potrivit legii, să exercite drepturile și să îndeplinească obligațiile părintești față de minor.

Poliţiştii de frontieră permit ieşirea din ţară a unui cetăţean român minor - numai dacă este însoţit de o persoană fizică majoră - în următoarele cazuri:

A. Este titular al unui document de călătorie individual (paşaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și călătorește însoţit de ambii părinţi;

B. Este titular al unui document de călătorie individual (paşaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) şi călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte, din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau după caz face dovada decesului celuilalt părinte;

ce ati auzit legat de declaratia la Politie este un zvon, legal nu se poate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ai grija sa nu l aresteze pe iubit ca intretinerelatii sexuale cu un minor.Asta odata.Apoi mergi la scoala si termina 12 clase macar si Bac ul.
.Dragostea trece prin burta,mergi la scoala intai,la 18 casatoriti-va si apoi gandul la plecare.crezi ca in Anglia unbla cainii cu covrigi in coada?
La 16 ani in Anglia nu te angajeaza nimeni poate menajera pe 400 lire la negru, apoi el daca gaseste ceva de munca o sa i a 800-1200 lire....dar surpriza o camera pe langa londra nu in londra costa chiria minim 800 lire....si asa o sa fiti carne de tun adica scavi la Londra...
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
ai mare grija cu Londra! acolo minorii sunt aproape vanati !mai ales acum dupa Brexit ! cu cine vei locui ? de te prinde cineva la munca la 16 ani singura ...fara parinti...te trimit la case de minori ! ce i cu voi mai copii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Copii minori Giorgica Marilena Giorgica Marilena Dacă vreau să ies din țară cu copii și tatăl nu este de acord ce trebuie să fac? În urma divorțului copii au fost încredințați mie prin hotărâre ... (vezi toată discuția)
Cum se poate un minor sa devina major mai repede? B_ovidiu B_ovidiu Am un copil kre in 3 luni face 18 ani...si acuma ar trebui sa plece in strainatate..Si cum el este minor iar trebui un insotitor...si mam gandit k sa nu mai ... (vezi toată discuția)