avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie varsta

buna ziua
am o intrebare legata de calculul pensiilor
mama mea dupa o vechime in campul muncii de 24 ani si 17 zile dintre care 14 ani si 6 zile la CAP si restul la o unitate bugetara de stat ,a iesit la pensie in 03.2017 pentru limita de varsa cu ''frumoasa '' pensie de 442 ron calculat , si ia in mana 520ron echivalentul pensiei de asigurari sociale
am depus o contestatie anul trecut in luna 05.2017 si am primit raspuns in ianuarie 2018 cu aceeasi vechime cu 491ron ,se specifica pe decizie a fii tot pensie de asigurari sociale
considerandu-ma nedraptatit ca dupa 24 ani de munca sa ia ca pensie atat de putin ,pensie minima garantata de stat, va rog a ma ajuta in aceasta problema, considerati ca este necesar a face o inaintare in instanta ?
multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
antonio78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:44, 20 Ianuarie 2018
Eu cred ca la acest moment totul este in regula.
14 ani la CAP aduc un punctaj mediu anual de 0,26281 = 263 de lei pensie
Diferenta de 228 de lei o aduce ceilalti 10 ani.
Pentru acestia nu pot calcula punctajul mediu anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime fartade fartade Vechimea in munca realizata la CAP, dar netrecuta in cartea de munca se adauga la sporul de vechime sau doar la pensie? Mentionez ca am adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Pensia de cap faradelege faradelege cum se calculeaza ani de contributie dupa normele efectuate la CAP (vezi toată discuția)
Valoare pensie profesor alina_25 alina_25 Un profesor cu 30 ani si ceva vechime in domeniu cu grad 1 cam ce pensie de limita de varsta poate primi (aproximativ ) (vezi toată discuția)