avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Persoana angajata cu grad handicap accentuat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Persoana angajata cu grad handicap accentuat

Buna ziua ! Doresc sa va intreb daca angajatorul plateste impozit pe mine, eu fiind angajata part-time si am grad de handicap accentuat ? Angajatorul mi-a spus ca de la 01.01.2018, cu noua lege, trebuie sa plateasca un impozit cat pentru o persoana cu norma intraga, dar eu am inteles ca cei cu handicap nu platesc impozit nici ei si nici angajatorii lor....Am inteles ca in ceea ce priveste persoanele cu handicap grav si accentuat legea nu se modifica fata de cea din 2017.
Va multumesc !!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Simona_16 , utilizator 18:14, 20 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele cu handicap grav sau accentuai, cazul dvs., sunt scutite de imp. pe salariu/venit. In cazul acesta angajatorul nu retine si nu plateste nici un impozit Posibil ca s-a referit la cotele CAS si CASS!?
Mulțumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit persoana cu handicap n_roxxanne n_roxxanne Conform legii, persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe venit. Angajatorii (societatile) sunt oblihgate sa nu retina acest impozit? care ... (vezi toată discuția)
Ce contributii trebuie sa plateasca? AndreeaMadalina AndreeaMadalina Buna tuturor. M-am angajat recent la un ziar local, prin repartitie de la somaj, program de 8 ore. In contractul meu de munca salariul este de 975 lei. Seful ... (vezi toată discuția)
Rectificativa Nihil since deo Nihil since deo Daca unui salariat cu pensie de handicap accentuat i s a retinut si virat impozitul pe salariu timp 6 luni, desi acesta este scutit de plata acestui impozit, ... (vezi toată discuția)