Am o intrebare legata de instalarea unui sistem de supraveghere video la doua blocuri, cu asociatii de proprietari diferite. Pentru a imparti costurile instalarii unui sistem de supraveghere video a parcarii exterioare, dorim sa facem o singura lucrare de care sa beneficieze ambele asociatii de proprietari. Mentionez ca nu se poate imparti lucrarea, deoarece instalatia presupune cate trei camere pe fiecare bloc si un singur Digital Video Recorder, care va fi montat intr-unul din blocuri.
Intreb si din perspectiva facturarii, daca firma care instaleaza poate emite cate o factura, cu valoare egala, pentru fiecare asociatie pentru a putea justifica cheltuiala?
O intrebare grea,care necesita raspunsul la doua chestiuni
una din punct de vedere teoretic
alta din punct de vedere practic
Art. 1166
Noţiune
Contractul este acordul de voinţe dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic.
Art. 1182
Încheierea contractului
(1) Contractul se încheie prin negocierea lui de către părţi sau prin acceptarea fără rezerve a unei oferte de a contracta.
(2) Este suficient ca părţile să se pună de acord asupra elementelor esenţiale ale contractului, chiar dacă lasă unele elemente secundare spre a fi convenite ulterior ori încredinţează determinarea acestora unei alte persoane.
Din punc de vedere al prestatorului de servicii nu cred ca cineva va contesta capacitatea d-voastra de a efectua aceste servicii atata timp cit detineti autorizatie in acest sens.
in ceea ce priveste beneficiarul cred ca situatia este asemanatoare in sensulul existentei lor chiar daca sunt doi ,cit si din punct de vedere al achitarii pretului lucrarii.
Eu unul nu am cunostinta de un text de lege care sa interzica acest lucru.
sfatul meu este sa mai intrebati la cei de la finante poate au o alta ideie mai buna.
eu doar cu atata pot sa va ajut .imi pare rau .