avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintata de fostul prieten
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintata de fostul prieten

am avut un prieten 3 ani de zile. dupa aproximativ primii 2 ani i-am spus ca vreau ca relatia noastra sa se incheie deoarece nu il mai iubesc si nici nu ne mai intelegeam. el nu a acceptat acest lucru si a inceput sa ma ameninte spunand ca daca nu vreau sa continuam o sa ma bata. nu am crezut ca va face asa ceva pana la proba contrarie. deoarece nu ma putem baza pe parintii mei ca ma vor intelege am acceptat sa continui relatia asta cu el pana ii va trece lui "pata" asta pe mine. cu timpul a inceput sa faca amenintari tot mai seriose cum ar fi ca ma bate pana ma baga in spital, ca ii trimite pe altii sa ma bata ca sa nu aiba el probleme cu politia sau ii pune sa ma prostitueze sau mai tarziu sa ma omoare. am continuat asa un an de zile deoarece nu ii puteam spune nimic fiindca venea motivul ca el sa imi faca toate astea (in motive se includea faptul ca eu trebuie sa ma intalnesc cu el cand are el chef, ca nu pot vb cu amici de-ai mei sau alti baieti, ca nu pot sa ii spun ca vreau sa ne despartim etc. etc).
am rezistat asa singura nespunand la nimeni nimic timp de un an de zile, dupa care am fugit de acasa. acum am aflat ca vrea sa angajeze un detectiv ca sa ma caute si sa imi faca tot ce mi-a promis.
va rog mult de tot spuneti-mi si mie ce as putea sa fac in cazul acesta? pentru ca am ajuns sa imi fie frica sa ies in oras sau sa merg pe strada. nu vreau sa ma intalnesc cu el si sa imi faca toate chestiile astea. ce as putea face? in primul rand poate angaja un detectiv daca nu are un motiv serios sa ma caute?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
yulyia, utilizator
Cel mai recent răspuns: yulyia , utilizator 16:54, 10 Noiembrie 2009
Depuneti plangere la Politie pentru savarsirea infractiunii de amenintare.Este necesar sa probati cele reclamate de dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
in primul rand sesizati politia, poate va vor pune microfoane si obtineti si probe.
Depuneti plangere impotriva celui care va amninta, intermen de 2 luni de la data la care au inceput amenintarile. Ar fi bine daca ati detine si dovezi ale acestor amenintari . Plangerea odepuneti la politie sau parchet. De angajat poate angaja un detectiv ,din cate stiu, daca detectivii sunt platiti pentru a urmari pe cineva, acestia accepta. Insa nu cred ca va face asa ceva, face parte doar din planul sau de intimidare si in ideea de a va tine sub teama si teroare.
Alaturi de cele ce s-au scris…
Tipul e un individ fara capatai? Daca nu e, probabil sa fie numai gura de el – s-au mai vazut cazuri… Dar, evident, nu va puteti baza pe asta.
Ati “fugit de acasa” – ceea ce indica faptul ca sunteti minora (e o expresie folosita de cei care nu au implinit varsta majoratului). Daca sunteti minora (chiar daca nu) ar trebui sa vorbiti cu parintii sau cu rude care ar fi capabile sa puna la punct un individ patologic posesiv. Daca sunteti minora (si chiar daca nu) – unde locuiti? Nu mai mergeti la scoala / munca? Parintii nu sunt ingrijorati ca ati “disparut”?
Poate ar trebui sa ii trimiteti tipului un mesaj in care sa-i scrieti sa se “roage” sa nu va agreseze careva pt ca veti da vina pe el… chiar daca nu are vreo vina…

Poate angaja un detectiv particular – ceea ce inseamna ca are ceva bani de cheltuit – dar detectivii nu sunt tampiti si vor cere un motiv serios pt care el le cere aceasta (desi, sunt si unii care, pt bani, mai lucreaza si… aiurea).

El cati ani are? Daca e suficient de copt si dv minora il puteti “ameninta” (prin sms) ca il reclamati pt ca a intretinut relatii sexuale cu dv (cu o minora, adica) si pt a face aceasta a promis ca va ia de sotie… - si “il incadrati” la o infractiune mai grava decat amenintarea… Daca e minor (sau era minor in urma cu 3 ani, cand l-ati cunoscut) cade aceasta varianta…
Amenintarea adresata dumneavoastra e chiar una grava .

Asa incat , daca dumneavoastra considerati ca aceasta persoana va intimideaza , printr-un pericol real cu un rau , indreptat impotriva propriei persoane , sau a celor din familia dumneavoastra , spre exemplu , strangeti cat mai multe probe , in vederea stabilirii adevarului : mesaje trimise , inscrisuri , inregistrari audio-video , conversatii prin e-mail sau messenger.


Depozitiile martorilor , fie ele directe sau indirecte , va sunt utile.Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Amenintare ContSters322954 ContSters322954 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere intr-o problema personala ce face obiectul unei amenintari. Incepand cu luna martie 2014 sunt amenintat frecvent ... (vezi toată discuția)
Amenintari si jigniri - ce pot sa fac? BuciumanVlad BuciumanVlad Buna...am 18 ani si ma numesc Vlad...locuiesc in orasul baia mare judetul maramures...si am fost impreuna cu o tipa din buzesti acelasi judet...dar dupa 10 ... (vezi toată discuția)