avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt în supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt în supermarket

Bună ziua , am fost prins de către securitatea supermarketului şi duş într o cameră pentru a plăti produsele in valoare de 50 lei (dulciuri ), le am platit , nu au anuntat politia cat am fost acolo , mi au facut poze si m au pus sa scriu ,, Nu am nimic de declarat " , am semnat si mi am scris numele .
Ce se poate întâmpla ?
De ce mi au făcut poze ?
Dacă nu au chemat poliția ati scapat de dosar penal.
Încercați să nu mai repetati pe viitor astfel de fapte.
Twdycs a scris:


De ce mi au făcut poze ?


In niciun caz pentru a va face un album foto sau sa va puna rama!

Sa va aiba in evidenta cand monitorizeaza video magazinul.
La art. 228, art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c), impăcarea înlătură răspunderea penală.



Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.


Impacare a trebuie sa fie personala, totala, expresa, acest subiect fiind transat in mod clar prin Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 27/2006 in sensul ca ”Incetarea procesului penal in cazul infractiunilor pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala poate fi dispusa de instanta numai atunci cand aceasta constata nemijlocit acordul de vointa al inculpatului si al persoanei vatamate de a se impaca total, neconditionat si definitiv, exprimat in sedinta de judecata de aceste parti, personal sau prin persoane cu mandat special, ori prin inscrisuri autentice” .


Impăcarea este incidenta până la citirea actului de sesizare a instanţei.

Art. 82. - Persoana împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală devine parte în procesul penal şi se numeşte inculpat.
Art. 77. - Persoana cu privire la care, din datele şi probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală se numeşte suspect.

Împăcarea

Art. 159. - (1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.

(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.

(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.

(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.

(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.

Avand in vedere paguba redusa, se poate dispune renuntarea la urmarire penala.
( nu exista interes public in continuarea urmaririi penale ).

Paguba poate fi indepartata.


Succes.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt magazin AlexandraIc AlexandraIc Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu posibilele riscuri in cazul unui furt din magazine?Persoana in cauza este un baiat care s-a si drogat in trecut si ... (vezi toată discuția)
Efecte retragere plangere penala alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua! Va rog daca se poate, as avea nevoie de o clarificare in ceea ce priveste un proces penal in care sunt parte vatamata. Astazi se va citi actul de ... (vezi toată discuția)
Complicitate furt calificat Florinas6 Florinas6 Un baiat a fost la o tentativa de furt. El a mai fost cu alti 2 baieti . Acei doi baieti au fost la furat noaptea 2 baruri doar tentativa . Iar acel baiat a ... (vezi toată discuția)