avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca pe o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca pe o casa

Eu si sotul meu vrem sa ipotecam partial o casa din care avem 15/16 drepturi.
Este posibil sa ipotecam decat aceasta parte avand in vedere ca persoana care detine 1/16 din casa nu doreste ipotecarea acesteia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 20:00, 17 Octombrie 2009
Acest act de dispozite trebuie sa fie facut cu acordul tuturor coindivizarilor.
pentru ipotecare puteti iesi din indiviziune. se poate face prin buna invoiala, cumparind pur si simplu cota de 1/16 sau pe calea unei actiuni judecatoresti. actul de dispozitie pe care doriti sa-l faceti trebuie sa aiba acceptul si a proprietarului care detine 1/16.
varianta ideala este cea a domnului consilier, nu merita sa va mai incurcati cu aceea persoana faceti iesirea din indiviziune si dupa ce dobanditi cote depline din imobil puteti face ce doriti cu el, inclusiv sa-l ipotecati.

av.m.vasilescu
cum se face iesirea din indiviziune? daca cea care detine 1/16 nu vrea sa vanda?
Daca nu exista buna invoiala intre coindivizari , in sensul iesirii din indiviziune , si al instrainarii , numai instanta de judecata poate transa acest diferend.

Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Diviziune coproprietate costica98 costica98 In acest moment detin un imobil si 1000mp teren in coproprietate 50% cu alta persoana. As dori sa stiu cum putem imparti imobilul si terenul in doua ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)