avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutati-ma sa ajut o tanara!-asigurare medicala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutati-ma sa ajut o tanara!-asigurare medicala

are 21 ani,plecata dintr-un centru de copii abandonati de la nastere,intelect de limita,am luat-o la noi in familie,in spatiu[prezinta incredere]si as dori pt ca nu are serviciu si la noi in oras f greu gasesti un serviciu, sa-i fac asigurare medicala;va rog cum sa procedez?[daca-i dau drumul se pierde!]
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 00:33, 19 Octombrie 2009
Daca este cumva incadrata intr-un grad de handicap beneficiaza de asigurare fara plata contributiei. Daca nu, se poate incheia direct de catre persoana in cauza, contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, adresati-va acestei institutii.
am vorbit cu un psiholog ,normal e intelect mediu spre usor ,dar nu e incadrata intr-un grad de handicap,a iesit din sistem de 2 luni...multumesc mult!!![nu cred ca as putea sa fac demersuri pt a o incadra intr-un grad de handicap,mi s-a explicat ca e aproape imposibile!]
florentina albu a scris:

Daca este cumva incadrata intr-un grad de handicap beneficiaza de asigurare fara plata contributiei. Daca nu, se poate incheia direct de catre persoana in cauza, contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, adresati-va acestei institutii.

Tanara va fi sigurata prin efectul legii daca va ocupati sa ii procurati niste documente si le duceti la casa de asigurari:
Ordinul MS/CNAS nr. 617/2007
Documentele justificative privind dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei

ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:

c) pentru tinerii cu varsta de pana la 26 de ani, care provin din sistemul de protectie a copilului, cu act de identitate, document care sa ateste ca au fost inclusi intr-un sistem de protectie a copilului, un document eliberat de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, un document eliberat de primaria din localitatea de domiciliu prin care sa ateste ca nu beneficiaza de ajutor social, precum si cu o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca;
Pentru mai multe lamuriri aveti link/ul mai jos:
[ link extern ]
multumesc mult d-na Ruje,m-ati ajutat f mult ,sa va dea Dumnezeu sanatate si multe bucurii!!!!!!!:love:
Cu mare placere d/na. Dupa ce obtineti toate documentele justificative mentionate mai sus mergeti la Casa de asigurari de sanatate sa/i obtineti adeverinta de asigurat dupa care o puteti inscrie la medic de familie pentru a beneficia de servicii medicale.
Va doresc multa sanatate si aveti tot respectul meu pentru ceea ce faceti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala in timpul sarcinii adutzza adutzza Buna ziua , sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic ... (vezi toată discuția)
Plata cas gravida carmen-ioana carmen-ioana buna dimineata,as avea si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 9 sapt,am fost la medicul de familie pt o trimitere la analizele de sange si mi sa pus ca nu ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala gravide ana_antonela ana_antonela Buna ziua, cum trebuie sa procedeze o gravida fara venit pentru a beneficia pe timpul sarcinii de asigurare medicala gratuita? persoana respectiva a fost la ... (vezi toată discuția)