avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Transfer bancar greșit, sumă nerestituită. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Transfer bancar greșit, sumă nerestituită. Consecințe

Buna ziua,

In data de 20 decembrie am primit 2 sume de bani, ambele cu iban corect dar nume necorescpunzator.
Prima cuvenita, a doua necuvenita.

La apelul bancii am refuzat restituirea banilor.
Astazi am fost contactat de politie si amenintat cu o plangere penala cu incadrare in 243 NCP :

Art. 243
Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Ce repercursiuni poate avea aceasta stuatie ?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 25 Ianuarie 2018
Pai, tocmai ați citat articolul la care se încadrează fapta, nu l-ați citit?
Ce motiv ați avut pt care nu ați restituit, deși știți ca nu vi se cuvin?
gi-jane2, moderator
Restituiti banii. Daca este depusa plangere impotriva dvs, incercati sa va impacati cu persoana vatamata.
datorita faptului ca suma initiala nu a fost completa. +ca nu am primit banii in urma contractului sub care ma aflam, ci de la o terta persoana
BogdanNeculai, utilizator
nu exista alta posibilitate ? chiar si cu multe procese, pot sa le sustin financiar, doar pentru ca nu se poate dovedi nici primul trasfer cu un contract, mi-au falsificat semnatura pe contract. Ar fi un proces lung.
Ori povestiti tot de la inceput, ori mergeti la un avocat si prezentati-i cazul. Ati primit de la aceeasi persoana ? Adica aveti vreo legatura cu ambele transferuti ?

Alte discuții în legătură

Reprezinta infractiune? adelle01 adelle01 Buna ziua,am dat din gresala unui client suma de 500 euro in loc de 500 ron.mentionez ca sunt casiera la o banca.Pot recupera banii si ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Iban gresit 100sag 100sag Salut. ACum vreo câteva luni am făcut o tranzacție prin home bank in valoare de 1000 de euro..dar am greșit iban.numele si adresa sunt corecte.am sunat la ... (vezi toată discuția)
Plată cont iban eronat, încasare necuvenită Whybal Whybal Plată cont IBAN eronat, încasare necuvenită Am cumpărat un produs iar ulterior l-am returnat. In momentul în care am dat IBAN-ul , nu știu cum de am ... (vezi toată discuția)