avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Contabila unei firme a virat salariul unui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Contabila unei firme a virat salariul unui angajat ...

Buna ziua,

Contabila unei firme a virat salariul unui angajat in contul meu. Motivul greselii era din cele spuse de contabila ca am aceasi nume ca si angajatul. Am fost contactat de catre banca, am luat legatura cu contabila firmei, si am vrut sa ne intelegem intr-un angajament de plata, pe cale amiabala ( puteam sa nici sa nu o contactez). Din pacate refuza angajamentul de plata pe cale amiabila. In acest caz poate sa inainteze plangere penala, sau se poate pune poprire?
Art. 243 - Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor | Codul Penal
Parte integrantă din Lege 286/2009

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
Dapix, utilizator
Ce angajament de plata? Transferati banii inapoi, asta e angajamentul, ca altfel va costa mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul decesului adultului cu handicap grav a fost platita ... ciobidan ciobidan In cazul decesului adultului cu handicap grav a fost platita necuvenit indemnizatia de insotitor pt o luna de catre serviciul public de asistenta ... (vezi toată discuția)
Plată cont iban eronat, încasare necuvenită Whybal Whybal Plată cont IBAN eronat, încasare necuvenită Am cumpărat un produs iar ulterior l-am returnat. In momentul în care am dat IBAN-ul , nu știu cum de am ... (vezi toată discuția)
Reprezinta infractiune? adelle01 adelle01 Buna ziua,am dat din gresala unui client suma de 500 euro in loc de 500 ron.mentionez ca sunt casiera la o banca.Pot recupera banii si ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)