avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon scutire de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon scutire de TVA

Buna ziua, intampin si eu o problema, asa ca va cer ajutorul.Detin un SRL-D neplatitor de TVA, iar luna aceasta la calculul impozitului pe ultimele 3 luni s-a constatat ca am depasit pragul de 220000 de lei pentru anul 2017 iar limita de inregistrare ca platitor de TVA era 10 ianuarie, maine vom rezolva cu actele sa devenim platitor de TVA incepand cu februarie.In consecinta am inteles ca ne paste o amenda, insa o problema si mai mare este ce se va intampla cu restul de marfa din gestiune?Noi achizitionam produsele din China si platim TVA si taxe vamale pentru acestea in vama, ce vom mai putea face cu acel TVA deja platit pentru produsele aflate in stoc, il mai putem recupera?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Care sunt taxele vamale de plătit, tva-ul daca importam textile direct din turcia Texline Texline Bună ziua! De curând ne am deschis o firma(SRL neplatitor de TVA ), de materiale textile. Momentan nu facem import. Le reluam de aici din România en-gros ... (vezi toată discuția)
S.r.l. care face achizitii din china Catalin1706 Catalin1706 Buna ziua, Vreau sa deschid o societate comerciala, SRL sau SRL-D (inca nu stiu exact, daca aveti o idee care e mai ok pentru comert cu produse aduse din ... (vezi toată discuția)
Cumparare/revanzare online firma neplatitoare tva iulian0507 iulian0507 buna ziua, vrem sa facem o firma neplatitoare de tva , unde sa re-vindem produse cumparate de pe un alt site unde avem un discount. singurul document al ... (vezi toată discuția)