avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CNP greșit pe cartea de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CNP greșit pe cartea de muncă

Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spune-ti cum se poate rezolva daca in cartea de munca a tatălui meu este greșită data de naștere ?CNP-ul nu este trecut iar întreprinderea la care a lucrat a fost radiata. A mai lucrat si la alta întreprindere (IPL) care de asemenea nu mai exista De unde se pot scoate adeverintele de vechime ?Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 24 Ianuarie 2018
Data de nastere se poate dovedi cu certificatul de nastere.

Tipizatele vechi de carnete de munca nu aveau si rubrica separata de CNP...,,,un carnet de munca face dovada vechimii in munca indiferent daca are sau nu trecut si CNP-ultitularului.

.... De unde se pot scoate adeverintele de vechime ? ...

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator;

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime în muncă Nicoleta890 Nicoleta890 Buna ziua Pentru o adeverință de vechime în muncă unde ma pot adresa pt eliberarare? (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime toderita toderita Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie cum pot obtine de la fortele de munca adeverinta vechime pt.anii lucrati.Doamna care vrea aceasta adeverinta a lucrat ... (vezi toată discuția)
Carte de munca de negasit. Claudiu Rascol Claudiu Rascol Buna ziua. Unchiul meu a lucrat pana in anul 1991 la o fabrica de stat, Fabrica de Ambalaje Metalice Tecuci. Intre timp societatea a falimentat si toate ... (vezi toată discuția)