avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati de intarziere la plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati de intarziere la plata

Buna ziua,
va supun atentia cu o problema din punct de vedere al uinui angajat in legatura cu penalitati la un contract...
O societate a prestat un serviciu pentru firma la care eu lucrez in baza unor comenzi intocmite(semnate si stampilate)de mine ca angajat al unei firme cu punct de lucru in teritoriu si sediu central la Bucuresti. La momentul respectiv, nu s-a dorit semnarea contractului de prestari servicii de catre conducerea unde lucrez, dar pentru a se derula, era nevoie de acele comenzi si pentru ca avea controale si angajtul acelei firme prestatoare am semnat si am stampilat cu punct de lucru teritoriu ca am primit un explar din acel contract fara ca acel contract sa fie semnat de administratorii din Bucuresti.
Acum platile acelor servicii s-au efectuat cu intarziere de catre conducerea Bucuresti, dar firma prestatoare de servicii solicita acum penalitati de intarziere la plat din contract care reprezinta o suma considerabila.
Va intreb acum daca nu exista contractul semnat de conducere Bucuresti(exista comenzile mele semnate, facturile pe care le-au recunoscut si achitat deja cei din Bucuresti) pot solicita prestatorii de servicii aceste penalitati si o alta problema ce ma nelinisteste, daca acea semnatura de primire a unui exemplar din contract ma poate invinovati in fata conducerii sub un fel...
Multumec frumos,
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 16:06, 19 Octombrie 2009
1-
daca nu exista contractul semnat de conducerea Bucuresti
,pe baza de consecinta Nu exista baza legala prin care sa va jutificati penalitatile.
2-
daca acea semnatura de primire a unui exemplar din contract ma poate invinovati in fata de conducerii sub un fel...
mai ales in ceea ce priveste eventualele prejudicii cauzate entitatii -parte in contract,care a incalcat vreuna dintre prevederile generale sau cele speciale- consimtite si asumate reciproc, care guverneaza contractele incheiate intre persoane juridice.
Nu exista contract semnat de ambele parți prin reprezentanții legali - nu se pot percepe/calcula penalități.
La facturi se pot aplica dobânzi cf. Ordonanța nr. 9/2000 privind nivelul dobânzii legale pentru obligații bănești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perceperea de penalitati pentru neplata factura serviciu transport isabelarusu isabelarusu Buna ziua, Solicit opinie cu privire la urmatoarea solutie pentru a avea baza pentru perceperea de penalitati de 1%/ zi de intarziere in cazul in care nu se ... (vezi toată discuția)
In baza unei comenzi scrise (nu contract cu toate capitolele ... MIVA2020 MIVA2020 In baza unei comenzi scrise (nu contract cu toate capitolele cadru), am prestat si ulterior am facturat pentru o institutie publica (primarie) servicii de ... (vezi toată discuția)
Penalitati si dobanzi datorate la creante comerciale...urgent va rog Andrei22 Andrei22 Imi cer scuze la inceput pentru continutul vast al post-ului meu, dar chiar am nevoie de ajutorul vostru mai ales ca eu imi pregatesc admiterea la INM si ... (vezi toată discuția)