avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Doresc să divorțez de soție însă nu știu care soluție să aleg între instanță, notar sau mediator.
Principala problemă pentru care am ajuns la divorț este dată de casa în care locuim și care nu este a noastră fiind proprietatea socrului.
El a dobîndit casa în urma unei moșteniri și am fost de acord să ne mutăm noi în ea.Condițiile de trai nu erau deloc satifăcătoare astfel că am îmbunătățit acest lucru dar nu suficient datorită banilor.
Eu nu mai doresc să locuiesc în această casă și soția a zis să fac ce vreau, adică că pot să plec.
Cît va conta acest lucru în stabilirea locuinței copiilor?
Programul de lucru al soției diferă de la an la an astfel că aș vrea să știu dacă instanța va considea acest lucru important în stabilirea locuinței copiilor.
Dacă eu nu vreau ca soția să păstreze numele meu după căsătorie cum va decide instanța?
Cel mai recent răspuns: tiberiussly , utilizator 10:01, 26 Ianuarie 2018
1.cati ani au copiii.
2.programul de lucru nu conteaza poate sa zica ca ii lasa la gradinita sau after scool sau pune bona sau bunicii
3.numele nu-l poate pastra daca nu vreti
Copiii au 6 și 9 ani.
Dacă va zice că pune bonă taceasta trebuie să aibă vreun contract?
Numele nu îl stabilește instanța?
Bona nubttebuie dovedita cu contract.o sa zica e o cunostinta si platesc o suma modica.numele dupa divor ii va ramane nuami daca vrea ea si dvs, daca dvs refuzati ii va schimba numele cu cel de fata.Copii sau unul din el deobicei baiatul merge la tata daca isi doreste acest lucru.La 9 ani il.va audia si il va asculta
Ascultarea minorului e obligatorie abia la 10 ani, doar daca considera necesar si la cererea unui parinte, instanta va asculta copilul, altfel.. se va lua dupa raportul celor de la autoritatea tutelara care vor face o ancheta.
Nu se despart fratii decat daca parintii sunt de acord.
Numele, desi daca exista motive temeinice , instanta poate trece si peste dezacordul dvs, cel mai probabil, va fi obligata sa revina la cel anterior.
Dvs aveti unde locui in conditii decente ? De ce credeti ca instanta ar incuviinta sa plece copiii de acolo unde au stat de cand s-au nascut ?
Daca pana acum ati acceptat sa locuiti acolo cu ei, de ce dintr-o data , conditiile nu mai sunt bune de locuit pt copii?
O locuință cu condiții normale se găsește oricînd, nu asta este problema.
Condițiile de acum au fost mult mai rele, aici locuim de 3 ani și am acceptat fiindcă era o moștenire a socrului, el a zis că putem să stăm acolo, o îmbunătățim, o situație mai complicată.Aici am descris; www.avocatnet.ro/forum/discu...
Nici nu pun problema ca frații să îi despart.
Știți cum se face acel raport de la comisia tutelară?Ce anume iau în considerație?

Alte discuții în legătură

Divorț Muck Muck Bună mă numesc Irina sunt în Anglia de doi ani,am doi copii minori în țară. Anul trecut am băgat divorț de soțul meu dar nu am mai continuat. Voi ... (vezi toată discuția)
Anchetele sociale in cazurile de divort cu minori dana_2 dana_2 As avea cateva intrebari pe tema anchetelor sociale - care sunt articolele din codul civil care se refera la aceste anchetele sociale - sunt anchetele ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Amal29 Amal29 Buna seara! Doresc sa divortez de sotul meu,avem un copil de 1 an si jumatate si dupa divort,sotul si familia lui vrea ca eu sa imi schimb domiciliul din ... (vezi toată discuția)