avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Bună mă numesc Irina sunt în Anglia de doi ani,am doi copii minori în țară. Anul trecut am băgat divorț de soțul meu dar nu am mai continuat. Voi merge în țară în decembrie dar nu voi locui cu soțul și aș vrea să îmi iau copii cu mine în alt oraș. Ce sfat puteți să-mi dați cum să procedez?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:13, 17 Octombrie 2019
Dacă veți pleca cu copiii de acasă trebuie să le asigurați o locuință corespunzătoare și toate condițiile pentru creștere și educare. Locuința nu trebuie neapărat să fie în proprietatea dvs ci poate să fie închiriată. De asemenea, puteți să locuiți la părinți sau la o rudă.
După plecare introduceți o acțiune de divorț și solicitați ca autoritatea părintească asupra copiilor să fie exercitată în comun, locuința copilului să fie la dvs, iar tatăl să achite o pensie de întreținere. se va face o anchetă socială la noua locuință. Dacă au împlinit 10 ani copiii vor fi ascultați obligatoriu de instanță.
Copiii acuma sunt cu cine ? Cine i-a ingrijit in astia 2 ani ?
Copii sunt cu tatăl si cu fica mea de 19 ani dar eu am plătit bona în acest timp și trimit bani în fiecare lună acasă, am dovezi. Ce se întâmplă dacă când voi ajunge acasă voi lua copii fără acordul tatălui?
Am băgat divorț și au fost două termene dar nu să prezentat nici avocatul meu nici tatăl copiilor și am renunțat pe moment,voi continua când voi ajunge în țară.
Cati ani au copiii, sunt la scoala in acel oras unde e tatal ?

Alte discuții în legătură

Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)
Mama disperata... vivera vivera Sunt mama a 3 copilasi deosebiti...pana aici suna bine numai ca tatal este problema,Este abuziv,bea f mult,certuri peste certuri,i-am spus ca vreau sa divortez ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)