avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoană vârstnică deposedată de casă, bijuterii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoană vârstnică deposedată de casă, bijuterii și bani prin înșelăciune. Ce se poate face ca acești indivizi să fie pedepsiți iar doamna să-și recupereze bunurile?

Buna seara, va rog sa ma ajutați cu ce as putea sa fac sa ajut o bătrâna, soție de ambasador sa își recupereze casa, bijuteriile si banii?
Pe scurt va spun povestea dnei, in anul 2014 a rămas Vaduva, 3 ani mai târziu, o familie de tineri a convins-o prin promisiuni mincinoase sa le vândă casa cu 10.000 euro, cu contract de vânzare ( bani pe care nu i-a primit), casa care fusese cumpărată in 2007 cu 100.000 euro și in care s-a mai investit încă 70.000 euro, sa le faca un transfer cu toți banii din cont cu explicație cadou, aproximativ 150.000 lei si bijuterii in val de aproximativ 50.000 euro. Totul s-a făcut in câteva zile, apoi au internat-o intr-un cămin de bătrâni!
Printr-o minune a reusit sa iasă de acolo, acum locuind cu chirie si trăind dupa o zi pe alta cu greu!
Menționez faptul ca nu a luat nimic din casa, pe langa bijuterii existând multe alte lucruri de valoare !
Ce se poate face ca acești indivizi sa fie pedepsiți si Dna sa își recupereze bunurile?
Intre timp casa a fost din nou vândută!
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Elena Corina 80 , utilizator 14:06, 6 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in ce au constat acele promisiuni mincinoase?

Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

in ce au constat acele promisiuni mincinoase?

Ca se vor îngriji de sanatate dânsei, la final de săptămana o vor scoate de la cămin, iar de acei bani pe care dna i -a transferat in contul lor se vor folosi numai daca ea ca avea nevoie de îngrijiri medicale, de vreo intervenție chirurgicală, in caz de deces. Au făcut o înțelegere scrisă de mâna in acest sens, dar fara martori, doar Dna cu cei doi soți si care bine inteles a rămas la ei!
Cat despre casa ii tot spunea ca sta sa se dărâme, sa plece de urgentă din casa ca sa nu fie prinsă intre daramaturi( casa sta foarte bine, vb de o construcție de 240 mp, suprafața utila).
Bijuteriile si toate lucrurile din casa i-au fost luate fara voia sa, iar când Dna si-a cerut bijuteriile înapoi au invocat tot felul de motive, ca sint puse la păstrare intr-o caseta de valori!
Se tot aude prin oraș ca si-au construit casa si lucrurile din casa dnei ar fi in casa construită de ei!
Multumesc anticipat !
Va rog sa imi spuneti care ar fi primul pas care ar trebui făcut?
Nu pot concepe ca astfel de oameni sa rămână nepedepsiți!

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
O solutie ar fi solicitarea rezolutiunii contractului, pentru neexecutarea obligatiei de intretinere.
Rezolutiunea contractului o himera, judecatorii nu tin cont de nimic.

Alte discuții în legătură

Succesiune AngeLa Simon AngeLa Simon Bună. Am un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager cu socri mei pe o casa care acum nu mai există. Problema este socrul meu a decedat la fel și ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de la soacra mea, cu clauză de întreținere, o casă+teren. acum refuză s-o mai ajut cu bani și mă amenință că mă cheamă în judecată să anulăm contractul. se poate așa ceva? balanconstantin balanconstantin am cumparat de la soacra mea 1000 mp teren pe care se afla si o casa, in contract se specifica faptul ca ma oblig s-o intretit pe timpul vieti si totodata isi ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)