avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună. Am un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager cu socri mei pe o casa care acum nu mai există. Problema este socrul meu a decedat la fel și soțul am rămas eu cu soacramea. Casa pe care era contactul am sticato cu acordul lor având și o declarație dată de socru ca este de acord,noi construind alta mult mai mare iar toată documentația este pe mine și soțul meu.Problema este soacramea vrea casa veche înapoi și cumnata la fel iar eu vreau sa stric contractul cu soacramea întrucât cumnata vine în casa cu soțul ei se folosesc de lucrucile mele fără sa mă întrebe
Cel mai recent răspuns: AngeLa Simon , utilizator 19:37, 22 Iunie 2017
Prin vanzare, nuda proprietate a casei a revenit dvs. si sotului, socrii avand doar dreptul de uzufruct. Apoi dvs. ati "stricat" vechea casa si a iesit una noua; inteleg ca socrii si-au pastrat dreptul de uzufruct asupra casei noi, da? Socrul decedand, acest drept il mai are doar soacra. Cumnata nu are ce cauta in chestiune decat daca doreste neaparat sa-si dea cu parerea insa nu are putere de decizie. Insa poate sa vina sa isi viziteze mama in casa la dvs. in virtutea dreptului pe care soacra il are de a locui in casa, printre altele. Incercati sa le limitati accesul cumnatei si sotului la bunurile dvs. Daca "stricati" contractul cu soacra, ramaneti fara casa. Va sfatuiesc sa va comportati civilizat cu soacra, sa ii respectati dreptul de uzufruct viager si cand aceasta va deceda, veti scapa de toate problemele. Important este sa respectati uzufructul viager al socarei Sper sa va fi lamurit suficient de bine ca sa nu luati decizii pripite.
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
Zoya a scris:

Prin vanzare, nuda proprietate a casei a revenit dvs. si sotului, socrii avand doar dreptul de uzufruct. Apoi dvs. ati "stricat" vechea casa si a iesit una noua; inteleg ca socrii si-au pastrat dreptul de uzufruct asupra casei noi, da? Socrul decedand, acest drept il mai are doar soacra. Cumnata nu are ce cauta in chestiune decat daca doreste neaparat sa-si dea cu parerea insa nu are putere de decizie. Insa poate sa vina sa isi viziteze mama in casa la dvs. in virtutea dreptului pe care soacra il are de a locui in casa, printre altele. Incercati sa le limitati accesul cumnatei si sotului la bunurile dvs. Daca "stricati" contractul cu soacra, ramaneti fara casa. Va sfatuiesc sa va comportati civilizat cu soacra, sa ii respectati dreptul de uzufruct viager si cand aceasta va deceda, veti scapa de toate problemele. Important este sa respectati uzufructul viager al socarei Sper sa va fi lamurit suficient de bine ca sa nu luati decizii pripite.

Soacra are dreptul doar de a locui in casa , nu cred ca are dreptul de a se folosi dupa bunul plac de lucruri care nu sunt ale dansei. Iar cumnata poate sa-si viziteze mama la terasa daca nu stie sa-si tina mainile acasa.
Cum sa rămân fără casa dacă am toate actele pe mine și soțul iar investita făcură se ridica la peste 2 miliarde iar ultimi ani am lucrat doar eu și în străinătate cu contract de muncă ce pot dovedi.
Cum sa rămân fără casa dacă am toate actele pe mine și soțul iar investita făcură se ridica la peste 2 miliarde iar ultimi ani am lucrat doar eu și în străinătate cu contract de muncă ce pot dovedi.
La notar după succesiune au primit certificat de moștenitor pe părțile cuvenite eu cum sa rămân fara casa dacă toate actele sunt pe mine și soțul iar investita făcură se ridică peste 2 miliarde

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare mama-fiu mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 ... (vezi toată discuția)
Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)