avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare mama-fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare mama-fiu

Buna ziua.
Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 EUR.
Sotul meu mai are o sora. Suma de 30.000 EUR o va da, soacra mea, cumnatei mele, pentru a face o impartire cat mai corecta a posesiunilor ei(noi oricum am investit foarte multi bani in aceasta curte si casa, iar cumnata mea, nimic.) Casa este in Bucuresti.
Ce e de facut?
Inainte de a finaliza actele, putem incepe, eu si sotul meu, pentru ca noi o sa platim, sa-i dam banii cumnatei mele?
Precizez ca acasta suma va fi platita in termen de max 10 ani, lunar anumite sume. Cum trebuie procedat pentru a dovedi totusi ca ii dam acesti bani?
Actele ies destul de greu......... si vrem sa incepem sa ii platim. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:26, 5 Mai 2008
Soacra vrea sa faca un partaj de ascendent.
Sunteti nemultumita pentru ca dumneavoastra considerati ca ati avut o contributie insemnata la ridicarea casei. In mod normal ati avea un drept de creanta, proportional cu investitia pe care ati facut-o. De ce nu va exprimati nemultumirea in familie?
Sa inteleg ca banii pe care ii dati dumneavoastra soacrei, 30.000 euro, aceasta, la randul ei, vrea sa-i doneze fiicei ei?
Cel mai bine este sa mergeti la un avocat sau un notar ca sa va faca un partaj de ascendent. pentru fiecare suma de bani pe care o dati, sa faceti mentiune, eventual faceti un tabel cu plata lunara a sumelor si semanti de predarea-primirea banilor fiecare, pentru fiecare luna.
Va multumesc de raspuns.
Nu sunt nemultumita, deoarece vom ramane cu casa, iar cumnata mea va beneficia si ea de ceva de pe urma parintilor.
Eu am cam toate facturile de materiale investite in aceasta casa si curte, dar nu cred ca imi vor mai fi de vreun folos dupa semnarea CVC.
Dumneavoastra imi sugerati sa facem un partaj ascendent. Ce inseamna? Nu vom mai avea nevoie de contract de vanzare cumparare? Acest partaj ascendent va putea fi atacat de cineva(ex cumnata) dupa moartea soacrei?
Si o ultima intrebare: mentiunea cu sumele de bani achitate lunar trebuie autentificata la notar sau putem semna fiecare dintre parti? As vrea, ca fiecare, sa nu am nicio problema dupa ani si ani cand soacra nu va mai fi printer noi......
Va multumesc anticipat.
Cred ca ar trebui sa mergeti sa aveti explicatii clare care sunt posibilitatile, cum pot fi ele atacate si de cine, cum pot fi combatute aceste atacuri, care sunt costurile, riscurile...
Orice solutie adoptati nu este una universala, trebuie sa fie una exact aplicata situatiei dv. si sa tina cont de riscurile si castiguirle pe care le doriti...
De asemenea, important e ca si partea sora sotului sa inteleaga ce presupun aceste acte, care este forta lor etc.
Mi se pare prea putin sa va putem da o solutie, este greu fara o discutie indelungata...
O casa in Bucuresti versusu 30 000 primiti in rate... nu stiu ce sa spun... Mi-ati vinde mie casa aia pe 70 000 de euro? Ramaneti cu profit net de 10 000... Ca daca nu, sunt niste riscuri marisoare referitor la valorile din acte si, da, indiferent de solutie, trebuie analizat cu atentie ce sa faceti...
Apoi, trebuie analizat exact care e valoarea investitiei dv. acolo, lucru de precizat si in acte...
Terenul in cauza are 122mp, iar ceea ce ar trebui impartit din cladire sunt doar 2 camere si baie, restul este investitia noastra........Dumneavoastra imi sugerati sa trec in actul de vanzare cumparare faptul ca noi am investit in aceasta casa si curte?
Vom consulta si un notar sau avocat, insa nu stiu niciunul care sa aibe program de lucru dupa ora 17:30 sau sambata.
Nu ma pot invoi tot timpul pentru aceste acte dupa care umblu de aprox 1an si ceva(a trebuit scos titlul de proprietate pe teren si multe altele........
Imi poate sugera cineva un notar sau avocat de incredere care sa lucreze si sambata sau dupa ora 17:30 in cursul saptamanii?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)