Soacra vrea sa faca un partaj de ascendent.
Sunteti nemultumita pentru ca dumneavoastra considerati ca ati avut o contributie insemnata la ridicarea casei. In mod normal ati avea un drept de creanta, proportional cu investitia pe care ati facut-o. De ce nu va exprimati nemultumirea in familie?
Sa inteleg ca banii pe care ii dati dumneavoastra soacrei, 30.000 euro, aceasta, la randul ei, vrea sa-i doneze fiicei ei?
Cel mai bine este sa mergeti la un avocat sau un notar ca sa va faca un partaj de ascendent. pentru fiecare suma de bani pe care o dati, sa faceti mentiune, eventual faceti un tabel cu plata lunara a sumelor si semanti de predarea-primirea banilor fiecare, pentru fiecare luna.
Va multumesc de raspuns.
Nu sunt nemultumita, deoarece vom ramane cu casa, iar cumnata mea va beneficia si ea de ceva de pe urma parintilor.
Eu am cam toate facturile de materiale investite in aceasta casa si curte, dar nu cred ca imi vor mai fi de vreun folos dupa semnarea CVC.
Dumneavoastra imi sugerati sa facem un partaj ascendent. Ce inseamna? Nu vom mai avea nevoie de contract de vanzare cumparare? Acest partaj ascendent va putea fi atacat de cineva(ex cumnata) dupa moartea soacrei?
Si o ultima intrebare: mentiunea cu sumele de bani achitate lunar trebuie autentificata la notar sau putem semna fiecare dintre parti? As vrea, ca fiecare, sa nu am nicio problema dupa ani si ani cand soacra nu va mai fi printer noi......
Va multumesc anticipat.
Cred ca ar trebui sa mergeti sa aveti explicatii clare care sunt posibilitatile, cum pot fi ele atacate si de cine, cum pot fi combatute aceste atacuri, care sunt costurile, riscurile...
Orice solutie adoptati nu este una universala, trebuie sa fie una exact aplicata situatiei dv. si sa tina cont de riscurile si castiguirle pe care le doriti...
De asemenea, important e ca si partea sora sotului sa inteleaga ce presupun aceste acte, care este forta lor etc.
Mi se pare prea putin sa va putem da o solutie, este greu fara o discutie indelungata...
O casa in Bucuresti versusu 30 000 primiti in rate... nu stiu ce sa spun... Mi-ati vinde mie casa aia pe 70 000 de euro? Ramaneti cu profit net de 10 000... Ca daca nu, sunt niste riscuri marisoare referitor la valorile din acte si, da, indiferent de solutie, trebuie analizat cu atentie ce sa faceti...
Apoi, trebuie analizat exact care e valoarea investitiei dv. acolo, lucru de precizat si in acte...
Terenul in cauza are 122mp, iar ceea ce ar trebui impartit din cladire sunt doar 2 camere si baie, restul este investitia noastra........Dumneavoastra imi sugerati sa trec in actul de vanzare cumparare faptul ca noi am investit in aceasta casa si curte?
Vom consulta si un notar sau avocat, insa nu stiu niciunul care sa aibe program de lucru dupa ora 17:30 sau sambata.
Nu ma pot invoi tot timpul pentru aceste acte dupa care umblu de aprox 1an si ceva(a trebuit scos titlul de proprietate pe teren si multe altele........
Imi poate sugera cineva un notar sau avocat de incredere care sa lucreze si sambata sau dupa ora 17:30 in cursul saptamanii?
Multumesc anticipat.