avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta noastra i-am dat cumnatului impreuna cu soacra o suma de bani din care si-a achizitionat o garsoniera pentru a se muta acolo si pt a pleca de pe capul nostru. Pentru aceasta suma am facut niste documente de mana semnate de toata lumea (inclusiv de cumnatul meu) si in prezenta a doi martori in care am specificat suma, faptul ca am achizitionat garsoniera pt el si faptul ca cedeaza partea lui din casa dar nu s-a facut documentul in prezenta unui notar si nici nu a fost legalizat.
Acum dorim sa facem la notar documentele prin care soacra trece casa pe numele nostru dar nu am dori sa viba si cumnatul deoarece e imprevizibil si nu stim la ce sa ne asteptam de la el.
In ce conditii putem incheia documentele fara si fara ca acestea sa fie atacate de catre el in instanta(bani de judecata sunt sanse mari ca el sa nu aiba dar totusi...)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:47, 18 Decembrie 2017
Buna ziua,
Daca acel apartament este doar al soacrei (nu si al socrului) aceasta poate sa faca ce vrea cu el, sa-l vanda sau sa-l doneze, cu conditia sa aiba carte funciara.
Poate sa va faca acte de vanzare cumparare fara a avea nevoie de incuviintarea fratelui sotiei dumneavoastra.
Va sfatuiesc, in functie de varsta soacrei, sa depuneti la notar si un act medical care sa dovedeasca ca este in deplinatatea facultatilor mentale.
Soacra e divortata iar casa este pe numele ei si banuiesc ca are si carte funciara.
Multumesc de raspuns
Cred ca a facut si partajul dupa divort.
Casa mentionata, este achizitionata la mult timp dupa divort
Ce ma intereseaza pe mine cel mai mult este cum poate ataca cumnatul meu in instanta contractul de vanzare cumparare sau donatia facute intre mine, sotia mea si soacra mea daca nu semneaza la notar pentru cedarea partii lui in momentul intocmirii documentelor.
Ce ar fi mai bine de facut? Contract de vanzare cumparare sau donatie?

Alte discuții în legătură

Divort + partaj claudiu2012 claudiu2012 Buna ziua, Doresc sa divortez si sotia nu vrea.. si este posibil sa nu se prezinte la proces. Avem 2 copii minori si dori sa obtin custodie comuna. Pot ... (vezi toată discuția)
Se poate si mai rau de atat? Oanuk Oanuk Buna ziua! Am sa incerc sa fiu scurta, si la obiect: am avut o garsoniera, dobandita inainte de casatorie, si acum 1 an, am dat-o prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)