Doresc sa divortez si sotia nu vrea.. si este posibil sa nu se prezinte la proces. Avem 2 copii minori si dori sa obtin custodie comuna. Pot obtine divortul si fara sa se prezinte ea?
A doua problema.. inaintea casatoriei am avut o garsoniera pe numele meu in care am locuit cam 4 ani. Apoi la insistentele soacrei am donat-o catre ea, iar soacra ne-a cumparat un apartament cu 2 camere in conditiile in care garsoniera valora atunci 100 milioane iar apartamentul a fost 160 milioane. Soacra a cedat garsoniera cumnatului facandu-l proprietar. Intre timp soacra a decedat, iar cumnatul a cedat garsoniera iar catre sotie ca o compensare la mostenire (aveau de mostenit un apartament). Acum fiind in pragul divortului i-am cerut sa imi cedeze garsoniera si eu ii las apartamentul. Sotia nu vrea. In aceste conditii cumnatul cedand garsoniera ca o compensare la mostenire sotiei .. este bun comun sau e doar a sotiei?
veti divorta si daca sotia nu se prezinta, important e ca instanta sa constate ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa.
Garsoniera e doar a sotiei, ap e bun comun daca ati cumparat-o in timpul casatoriei. Daca sotia va proba ca ap cu doua camere a fost cumparat pe banii maica-sii.. nu-i bine.
Ar trebui sa mergeti cu actele la un avocat.
Aveati copii cand ati facut donatia ? Cand ati donat ?
Pe vremea vechiului cod civil, donatie era revocata de drept pt survenienta de copii
Apartamentul e cumparat in timpul casatoriei.. poate dovedi eventual cu martor ca banii erau ai maica-sii.. (cumnatul). Nu aveam copii atunci si a fost achizitionat in februarie 2001. Deci faptul ca eu am donat garsoniera soacrei si ea ne-a cumparat apartamentul a fost o prostie din partea mea. Trebuia sa imi dau seama.. soacra era trecuta prin 3 sau 4 divorturi. Deci eu intru in casatorie cu garsoniera si ies.. cu nimic.
Sotia ce zice, ce vrea ?
Daca apartamentul cu doua camere e pe numele vostru e bun comun si e prezumat a va apartine in cote egale.
Daca nu vrea sa va recunoasca aportul la averea familiei, nu intelege ca dvs aveti dreptul la o valoare apropiata de ce ati avut, ar trebui ca in privinta donatiei sa incercati ceva... o actiune in constatare a revocarii. Mergeti la un avocat.. conteaza mult sa va vada actele.. care si prin ce acte a cedat
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire casa
danymbi
Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)