avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + partaj

Buna ziua,

Doresc sa divortez si sotia nu vrea.. si este posibil sa nu se prezinte la proces. Avem 2 copii minori si dori sa obtin custodie comuna. Pot obtine divortul si fara sa se prezinte ea?
A doua problema.. inaintea casatoriei am avut o garsoniera pe numele meu in care am locuit cam 4 ani. Apoi la insistentele soacrei am donat-o catre ea, iar soacra ne-a cumparat un apartament cu 2 camere in conditiile in care garsoniera valora atunci 100 milioane iar apartamentul a fost 160 milioane. Soacra a cedat garsoniera cumnatului facandu-l proprietar. Intre timp soacra a decedat, iar cumnatul a cedat garsoniera iar catre sotie ca o compensare la mostenire (aveau de mostenit un apartament). Acum fiind in pragul divortului i-am cerut sa imi cedeze garsoniera si eu ii las apartamentul. Sotia nu vrea. In aceste conditii cumnatul cedand garsoniera ca o compensare la mostenire sotiei .. este bun comun sau e doar a sotiei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:39, 3 Octombrie 2012
veti divorta si daca sotia nu se prezinta, important e ca instanta sa constate ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa.
Garsoniera e doar a sotiei, ap e bun comun daca ati cumparat-o in timpul casatoriei. Daca sotia va proba ca ap cu doua camere a fost cumparat pe banii maica-sii.. nu-i bine.
Ar trebui sa mergeti cu actele la un avocat.
Aveati copii cand ati facut donatia ? Cand ati donat ?
Pe vremea vechiului cod civil, donatie era revocata de drept pt survenienta de copii
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Apartamentul e cumparat in timpul casatoriei.. poate dovedi eventual cu martor ca banii erau ai maica-sii.. (cumnatul). Nu aveam copii atunci si a fost achizitionat in februarie 2001. Deci faptul ca eu am donat garsoniera soacrei si ea ne-a cumparat apartamentul a fost o prostie din partea mea. Trebuia sa imi dau seama.. soacra era trecuta prin 3 sau 4 divorturi. Deci eu intru in casatorie cu garsoniera si ies.. cu nimic.
Sotia ce zice, ce vrea ?
Daca apartamentul cu doua camere e pe numele vostru e bun comun si e prezumat a va apartine in cote egale.
Daca nu vrea sa va recunoasca aportul la averea familiei, nu intelege ca dvs aveti dreptul la o valoare apropiata de ce ati avut, ar trebui ca in privinta donatiei sa incercati ceva... o actiune in constatare a revocarii. Mergeti la un avocat.. conteaza mult sa va vada actele.. care si prin ce acte a cedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)