avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager?

Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu intentionam.Sotia mai are o sora care a primit de la tatal ei un teren de casa si inca un teren in alt oras,sa facut si succesiune.Am fost la notar si am facut actele la acelasi notar in aceasi zi,sotia si cu mine act pe apartament de vanzare cumparare cu uzufruct viager,iar sora sotiei pe teren pe care la si vandut la un verisor in acelasi timp.Noi actele le avem de 2 ani dar in acest apartament noi locuim de 10 ani timp in care noi am investit bani.Tatal sotiei ne ameninta ca ne da in judecata si ne strica actele,probabil influentat de cealalta fiică .Intrebarea este daca este posibil acest lucru?Va multumesc anticipat!
Precizati:
1) Dupa cine s-a facut succesiune?
2) Ati platit pretul pentru apartament?
Bună ziua. Depinde ce fel de acte s-au făcut cumnatei. TB văzute actele. Ați plătit prețul pt apartament? În caz contrar actul poate fi atacat în instanta.
Cumnata nu are acte pe apartament eu cu sotia avem acte pe apartament,de vanzare cumparare cu uzufruct viager (fara,intretinere) in acte scrie ca apartamentul a fost cumparat cu 38500 ron de catre mine si sotie si ca detinem cota 13/16 iar cota 3 este al socrului meu pana la moartea lui,dupa care ne revine noua.Cumnata a avut un teren de casa pe care la vandut cu 9000 de euro si un alt teren pe care inca il detine.Noi cand am facut actele in 2015 cumnata a semnat si a declarat de fata cu martorii si notarul ca renunta la dreptul ei la ap pt ca a primit terenul de casa+alt teren.Va multumesc doamna avocat!
Buna ziua succesiune sa facut deoarece soacra mea este decedată si sotia mai are o sora.Pe actul de vanzare cumparare scrie ca am dat 38500 ron .VA MULTUMESC!
Aveti dovada ca ati platit cei 38500 lei ? Exista un virament prin banca ? Daca ati respectat clauza de uzulfruct viager, socrul dvs nu va poate strica actul. Insa, dupa decesul lui, cumnata poate emite pretentii la cei 3/16 care ii apartineau socrului dvs.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxaboxa roxaboxa Buna ziua. Am urmatoarea speta: Locuiesc intr-un apartament dobandit astfel: cota de 5/8 contract de vanzare cumparare intre soacra mea-vanzator si sotul ... (vezi toată discuția)