avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie

Buna ziua,am si eu o nelamurire
In luna noiembrie 2009 soacra mea a facut sotului meu un contract de donatie.cu uzu fruct viager si scutire de raport sotului meu,mentionez ca imobilul donat era mostenirea dansei dela parinti.,Contractul de donatie incheiat intre donatoare si sottulmeu are un act aditional in care a fost trecut beneficiar de uzufruct viager si socrul meu.La vremea respectiva notarul care a facut actele a garantat ca acest contract nu poate fi atacat.mai mentionez c sotul meu mai are un frate caruia i a fost lasat un apartament cu 4 camere care era propietatea socrilor mei nu stim forma prin care i a fost lasat act de donatie sau vinzare cumparare.in urma decesului soacrei mele relatiile dintre frati s au deteriorat acesta revendincind si acest imobil.In luna februarie socrul meu ne a spus k el vrea sa strice actul de donatie facut de soacra mea si vrea sa dea imobilul cumnatului meu.lucru pe care eu l am crezut imposibil deoarece el era doar beneficiar uzufruct.Astazi datorita unui presentiment m am uitat la judecatorie si am gasit numele sotului meu in calitate de pirit socrul si cumnatul fiind reclamant,intr un proces de succesiune. Sotul meu are domiciliul la imobilul mai sus mentionat unde locuieste socrul meu nu a primit nici o citatie pentru acest proces care a fost intentat din luna mai,socrul meu ascunzind acest fapt cu toate ca noi mergem zilnic acolo pentru a avea grija de el din cauza virstei.dilema mea este poate fi atacat contractul de donatie cu scutire de raport si uzufruct viager pentru socrul meu de catre celalalt frate al sotului meu si tatal acestuia?mai mentio
nez ca socrul meu ne interzice sa locuim acolo
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: bkk , utilizator 23:03, 19 August 2011
din ce am inteles actul de donatie a fost facut de soacra deci nu poate fi atacat de socru.simpla cerere de chemare in judecata nu inseamna si castigarea procesului. oricum sfatul meu este sa angajati un avocat pentru consult dosar pentru a va lamuri ce este cu aceea cauza pe rolul judecatoriei unde sotul este parat.
dar ce calitate are socrul sa promoveze asemenea actiune in instanta? din relatarea dvs reiese ca singura proprietara a casei era soacra dvs, casa pe care o mostenise. socrul are doar un drept de uzufruct. va sugerez ca sotul dvs sa-si angajeze un avocat.
Multumesc ptr raspuns,vineri am sa merg la arhiva sa vedem dosarul impreuna cu un avocat,sunt f dezamagia ca ne a ascuns ca sotul este dat in judecata si astazi a spus ca citatia sotului este la fratele lui acasa.nu am inteles dece ei doui sunt reclamanti si sotul meu parir intru nu proces de succesiune
Calitatea socrului si a cumnatului.. e de mostenitori rezervatari ai soacrei.
Puteti merge la judecatorie sa vedeti dosarul ( numarul de dosar il stiti de pe site) si sa vedeti ce vor reclamantii.
Angajati avocat apoi, sa nu aveti surprize.
da la arhiva este program cu publicul vineri dar am sa merg la un avocat sa vedem daca poate citi dosarul maine ,dar ptr moment suntem f dezamagiti si ne doare,nu pentru casa faptul ca ne simtim tradati multumesc mult

Alte discuții în legătură

Rezerva succesorala bkk bkk Buna seara am o mare dilema si parca nu mi se vorbrste in aceeasi limba.Ce este REZERVA SUCCESORALA?si cum se stabileste.faca sunt 2 frati unul primeste un ... (vezi toată discuția)
Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)