Buna ziua. Soacra mea are 2 copii, sotul mru si fratele lui.A facut act de donatie pentru fratele sotului meu, care ulterior a decedat. Acesta are un baiat. La decesul soacrei mele, se v-a face succesiune? Sotul meu ar avea dreptul la rezerva succesorala care i se cuvine?
La decesul soacrei se va dezbate moștenirea pe bunurile ramase în proprietatea ei.
Ce a donat cumnatului dvs, este al lui și face obiectul unei dezbateri distincte, moștenitorii fiind soția cumnatului și fiul acestuia.
Cat timp soacra trăiește, soțul nu are ce sa atace.
După decesul soacrei și dacă donația către frate este excesiva și încalcă rezerva succesorala, soțul dvs poate solicita reductiunea.
Asta înseamnă fie ca soțul va primi o parte din bunul donat fratelui, fie o sultă (suma de bani).
Succesiune
ang671
buna ziua,
problema este urmatoarea:apartamentul in care locuiesc este trecut pe numele cumnatului cu uzufruct la soacra mea.socrul a murit acum un an.trebuie ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
mihaimen
Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI
Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)