avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatarul decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatarul decedat

Buna ziua. Soacra mea are 2 copii, sotul mru si fratele lui.A facut act de donatie pentru fratele sotului meu, care ulterior a decedat. Acesta are un baiat. La decesul soacrei mele, se v-a face succesiune? Sotul meu ar avea dreptul la rezerva succesorala care i se cuvine?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:12, 16 Aprilie 2025
La decesul soacrei se va dezbate moștenirea pe bunurile ramase în proprietatea ei.
Ce a donat cumnatului dvs, este al lui și face obiectul unei dezbateri distincte, moștenitorii fiind soția cumnatului și fiul acestuia.
Cat timp soacra trăiește, soțul nu are ce sa atace.
După decesul soacrei și dacă donația către frate este excesiva și încalcă rezerva succesorala, soțul dvs poate solicita reductiunea.
Asta înseamnă fie ca soțul va primi o parte din bunul donat fratelui, fie o sultă (suma de bani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Succesiune ang671 ang671 buna ziua, problema este urmatoarea:apartamentul in care locuiesc este trecut pe numele cumnatului cu uzufruct la soacra mea.socrul a murit acum un an.trebuie ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)