Buna seara
am lucrat la o firma de distributie si am facut niste facturi fictive pe unii din clienti si as dori sa stiu ce se poate intampla.
Multumesc.
in primul rand art 9 din legea 241/2005
(1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale: [...]c) evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive;
Dar trebuie avute in vedere faptele in concret, valoarea acelor facturi, motivul, modul de savarsire si alte aspecte. Ar putea fi vorba de mai multe fapte.
Cu toate acestea, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretenţiile părţii civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.
Veti răspunde penal în funcție de infracțiunea comisă.
E posibil sa fie vorba de delapidare și nu de evaziune fiscală.
O sa va lămuriți cand veti fi chemat la audiere.
Pana la audiere legea va da dreptul de a merge la avocat pentru discuții confidențiale si pentru a va lamuri cu pedeapsa.
Fals in acte
Daniel35
Buna ziua. As vrea sa va rog,pe cei ce-mi pot raspunde,in ce categorie este incadrata urmatoarea infractiune.In perioada 2005-2006 soacra mea a complectat si ... (vezi toată discuția)