avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt presată de mama să îmi schimb religia, sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt presată de mama să îmi schimb religia, sau vinde ori donează apartamentul. Poate face asta?

Buna ziua, va rog ajutati-ma cu un sfat. Mama mea in varsta de 72 ani a fost diagnosticata cu cancer in faza terminala. Sunt singura la parinti dar problema e ca sunt ortodoxa si mama e penticostala. Acuma biserica ei, fratii ei cum spune ea o preseaza ca daca eu nu ma pocaiesc ea moare... Daca nu o fac vrea sa vanda sau sa doneze bisericii apartamentul. Poate sa faca asa ceva? De cand a aflat de boala parca nu mai judeca... Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: wizzard68 , utilizator 19:50, 27 Ianuarie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate vinde apartamentul, iar Dvs puteti contesta actul incheiat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am sanse sa recuperez acest imobil daca sunt singura mostenitoare?
1. Ce inseamna sa va pocaiti? Adica dvs ce-ar trebui sa faceti?
2. Apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei parintilor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula e ca nimeni nu e obligat sa lase ceva mostenire. Dacă vinde sau donează și are discernământ, nu aveți nici o șansă să obțineți nulitatea actului după deces.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
avvalentina, utilizator
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si care e problema sa va pocaiti pentru cateva zile sau luni? Credinta o ai in suflet, nu in niste reguli sau acte. Dupa de moare va despocatiti si a doua zi daca va lasa altcineva alta casa treceti la mahomedani. Case sa fie, ca de religii nu ducem lipsa. Oricum toate religiile sunt un drac. Da, mama dumneavoastra poate vinde casa si sa doneze apoi banii si nu mai ramaneti cu nimic si nici nu puteti face nimic, asa ca pocaiti-va!!! macar pana la deces, apoi cum o vrea domnul.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație? corina25caval corina25caval Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna? (vezi toată discuția)