avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua tatalui meu ia a ars cartea de munca si are nevoie de adeverinte cu anii lucrati in perioada 1975- 1981 dar a lucrat in Teius fostul SMA ca si tractorist si nu mai avem cum sa dam de acea firma deoarece sa desfiintat .are nevoie la casa de pensii .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 26 Ianuarie 2018
Reconstituire vechime in munca :
Mai intai, este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.

Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime calafateanu calafateanu Sotia mea a lucrat la doua societati in perioada 2004-2008 la doua societati care s-au dizolvat,si am pierdut cartea de munca,perioadele respective figureaza ... (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Mama mea a pierdut cartea de munca original. unde ... TMMonica TMMonica Bună ziua .Mama mea a pierdut cartea de munca original ... Unde am putea găsi o copie sau vechimea după cartea de munca....la casa de pensii nu vrea sa ne ... (vezi toată discuția)