avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurarea parinte, ajutati ma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurarea parinte, ajutati ma

Rog lamuriri

Sunt angajata din luna august 2015 pe durata nedeterminata, anul absolvirii facultatii si sunt asigurata la Casa Opsnaj. Detineam card de sanatate de cand eram studenta, insa cand am semnat contractul de asigurare pentru inscrierea la Casa Opsnaj, a trebuit sa platesc suma de aproximativ 250 de lei, intrucat in perioada 2010 ( anul absolvirii liceului ) -2012 nu eram eleva/studenta, angajata ori in somaj.

Incepand cu anul 2016, luna mai, m am aflat in concediu prenatal, aflandu ma in continuare in concediu pentru cresterea copilului, cu reluarea activitatii in cursul lunii aprilie, anul curent.

Mama nu are niciun venit, nici bunuri imobile pe numele ei. Eu ii asigur lunar intretinerea, respectiv mancare, medicamente, plata facturilor etc.
Au trecut multi ani de cand n a mai avut un serviciu, iar unele.dintre cele pe care le a avut au fost fara contract. Astfel nu a fost asigurata multi ani.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Poate deveni coasigurat, ori in cazul meu e nevoie de "vechime" la contractul de asigurare ?
2. Daca eu a trebuit sa platesc acea suma de bani pt perioada de 2 ani in care n am fost asigurata, in cazul ei s ar calcula pentru perioada de timp cat n a fost asigurata o suma pentru fiecare luna/an, pe care e necesar a o plati pt a putea deveni coasigurat ?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
ContSters456450, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatia platii asigurarilor de sanatate FotaCristian FotaCristian buna ziua, am un baiat nascut in 01.07.1991, a fost asigurat la casa OPSNAJ pana in anul 2010 cand a terminat liceul, dupa aceea a fost la facultate la zi pana ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare de sanatate la casa opsnaj doru barbu doru barbu Sotia mea a fost asigurata la OPSNAJ pana in februarie 2012, cand a expirat somajul( cu acte doveditoare).Din februarie pana in iulie 2012 i-am facut contract ... (vezi toată discuția)
Poate fi coasigurat fiul de 20 de ani fãrã venit? elenaxena elenaxena Fiul meu are 20 de ani, a terminat liceul anul trecut dar nu a luat Bac-ul, deci nu s-a putut angaja și nici nu a beneficiat de șomaj. Vă rog să-mi ... (vezi toată discuția)