Sotia mea a fost asigurata la OPSNAJ pana in februarie 2012, cand a expirat somajul( cu acte doveditoare).Din februarie pana in iulie 2012 i-am facut contract de coasigurat, pe asigurarea mea, ea fiind fara venit.Din iulie 2012 a devenit administrator la asociatia de bloc unde locuim ,cu conventie civila ( carte de munca) .Greseala noastra a fost ca nu am facut actualizarea la OPSNAJ.Acum, in iulie 2013 am fost la OPSNAJ pt.un nou contract de asigurare (nu de coasigurat).Cei de la OPSNAJ cer sa platim asigurarea pe perioada februarie iulie (200 si ceva roni), ;pt. ca sotia avea conventie civila .La administratia financiara am cerut o adeverinta precum ca intre februarie - iulie sotia nu a avut nici un venit si mi s-a spus ca nu au cum, pt. ca programul nu permite decat an intreg, ca atare venitul perceput din iulie 2102 e considerat pt.tot anul.Cum pot dovedi la OPSAJ ca sotia nu a avut venituri intre februarie si iulie.E un cerc vicios, si nu ma dau banii afara din casa.Astept un sfat.Multumesc frumos.
Cu respect ,
Doru Barbu
Am fost dar o tin pe a lor, perioada februarie iulie trebuie sa dovedesc ca nu am avut venituri.Ori de la Administratia publica nu se poate din cauza programului, care nu scoate decat pe toto anul, nu si pe un interval de timp.