avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Activitate in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Activitate in UE

buna ziua! am urmatoarea speta: micro neplatitoare tva in romania. are cod special tva ptr achizitii intracomunitare. cumpara de la furnizor italian (facturile sunt cu tva)- marfa nu paraseste teritoriul italiei ci este folosita in lucrari de constructii pe teritoriul italiei. Este corect ca foloseste contul special de tva ptr operatiunile din ue? facturile de cumparari le mai declar in 301, daca marfa nu paraseste teritoriul italiei? pentru prestarea de servicii in it platesc in tara impozit pe venit?
daca nu se declara in 301 achizitiile din it cum procedez in cazul in care pana am preluat firma acestea au fost declarate si s-a platit tva aferent?

va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Tva platit in alt stat ue - cum se procedeaza ? element94 element94 Buna ziua. Daca am un client in UE la care ii livrez marfa din propria lui tara ( furnizorul in acest caz mi-a emis factura cu tva local ) cum procedez cu ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar firma neplatitoare tva Alex N Alex N Buna ziua, O societate comerciala, neplatitoare de tva in Romania, achizitioneaza marfuri din UE si vinde fara TVA in Romania. Achizitiile din state UE sunt ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)