avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posturi conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posturi conducere

Cate posturi de conducere pot fi intr-o biblioteca publica care are o organigrama cu 30 de posturi aprobata ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
danaiordache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 27 Ianuarie 2018
Posturile de conducere din organigrama bibliotecii se stabilesc in functie de domeniile proprii de activitate, existente.
Fiind vorba despre sectorul bugetar , avem:
OUG 77/2013
art.3
(1) Instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la art. 1 alin. (1) au obligaţia să îşi modifice structurile funcţionale, astfel încât numărul total al funcţiilor de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice care are în aparatul propriu/de specialitate şi personal contractual ori, după caz, numai personal contractual să fie de maximum 12% din numărul total al posturilor aprobate. Pentru determinarea numărului total al funcţiilor de conducere prin aplicarea cotei de 12%, se procedează după cum urmează:
a) în cazul în care numărul rezultat este mai mic de unu, acesta se rotunjeşte la întreg;

b) în cazul în care numărul rezultat este mai mare de unu, acesta se rotunjeşte la numărul întreg imediat superior acestuia, dacă fracţiunea este mai mare de 0,50.
........

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici,
Art. 112
(1) Numărul total al funcţiilor de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice este de maximum 12% din numărul total al posturilor aprobate. Pentru determinarea numărului total al funcţiilor de conducere prin aplicarea cotei de 12%, se procedează după cum urmează: a) în cazul în care numărul rezultat este mai mic de unu, acesta se rotunjeşte la întreg;
b) în cazul în care numărul rezultat este mai mare de unu, acesta se rotunjeşte la numărul întreg imediat superior acestuia, dacă fracţiunea este mai mare de 0,50.
....

In speta, 30 x 12% =3,6 ... adica,maxim 4 posturi de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua vă rugăm frumos să ne ajutaţi cu un răspuns cu ... oanaportar oanaportar Bună ziua Vă rugăm frumos să ne ajutaţi cu un răspuns cu privire la următoarea situaţie: - conform art.391 din OUG 57 /2019 - Codul administrativ: ... (vezi toată discuția)
Calcul numar functii de conducere conf oug 77/2013 DIANA_RU DIANA_RU Cum se stabileste numarul functiilor de conducere conf. OUG 77/2013 in cazul unei primarii, ex : numar total de posturi aprobate - 180 din care : 1 Primar, 2 ... (vezi toată discuția)
Interpretarea art. 112 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici Costin_ru Costin_ru Avand in vedere cele doua articole din Legea nr. 188/1999, as dori opinia dvs in interpretarea acestora, tinand cont de faptul ca se doreste modificarea ... (vezi toată discuția)