avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs incheiere de indreptare erori materiale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs incheiere de indreptare erori materiale

Buna seara,

Cererea de recurs indreptata impotriva incheierii de indreptare erori materiale se judeca in camera de consiliu sau in sedinta publica?
Se redacteaza in contradictoriu cu paratul sau se trec doar datele persoanei care introduce recursul si faptul ca declara recurs?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ani Avram , Consilier juridic 03:02, 28 Ianuarie 2018
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea, si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale cuprinse in hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere. Instanta se pronunta prin incheiere in camera de consiliu, partile vor fi citate numai daca instanta considera ca este necesar sa dea anumite lamuriri. Indreptarea, lamurirea sau completarea dispozitiilor contradictorii nu poate fi ceruta pe calea apelului sau recursului, ci numai in conditiile art. 442-444 din Codul de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala- termen sebirelli sebirelli In cat timp de la ramanerea definitiva a unei sentinte prin nerecurare se poate face cerere pt indreptarea unei erori materiale? Exiata termen prescriptie? Sau ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hoarare judecatoreasca madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Instanta de judecata trece gresit in hotarare cuantumul taxei de mediu si cheltuiala de judecata. Se poate formula cerere de indreptare eroare ... (vezi toată discuția)
Indreptare greseala? Brokeru22 Brokeru22 In motivarea unei sentinte instanta stabileste ca dobanda fiscala trebuie acordata de la data platii taxei. In partea finala(cred ca dispozitiv se numeste) ... (vezi toată discuția)