avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amenajari de teren_entitate fara scop patrimonial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amenajari de teren_entitate fara scop patrimonial

La o biserica, s-au facut lucrari de racordare la canalizare la sfarsitul anului 2017. Fiindca au fost multe sapaturi, s-a luat hotararea si de reamenjare a curtii. Astfel, au fost turnate si alei de beton. Valoarea cheltuielilor pt aceste lucrari (materiale, servicii) in 2017 a fost de aproximativ 23.000 lei.
In primavara – vara lui 2018 se intentioneaza si pavarea unor portiuni din curte, respectiv sadire gazon pentru alte suprafete.
Toate cheltuielile din 2017 aferente acestor inceputuri de amenajari le-am inregistrat si au ramas in soldul contului 231.
La finalul amenajarilor, in 2018, ma gandesc sa am urmatoarea monografie:
2112 = 231 (toata valoarea cheltuielilor in acest scop, din 2017 si 2018)
6811 = 2812 (toata valoarea cheltuielilor in acest scop repartizata pe…. ani)
231 = 722 (toata valoarea cheltuielilor in acest scop)
Intrebari:
Este corecta monografia?
Pe cati ani ar trebui sa repartizez amortizarea? De alfel, biserica depune bilant, dar nu este platitoare de impozit pe profit.
Valoarea pt nota 231 = 722 nu se repartizeaza pe mai multe luni?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
ralucarc, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructii regim propriu natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna seara ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Lucrari de modernizare bri77 bri77 Speta: O societate care inchirieaza un spatiu, face lucrari de modernizare ( reparatii, gresie, faianta, zugravit, etc). Contractul de inchiriere este pe 3 ... (vezi toată discuția)