Sfatul meu ar fi ca mama dvs. sa:
1. ceara prin intampinarea depusa in dosarul "procesului de evacuare" respingerea actiunii prin invocarea exceptiilor de inadmisibilitate, de ordine publica si a puterii de lucru judecat;
2. sa invoce exceptia lipsei de calitate procesula a reclamantei, aratind in intampinare că dreptul de proprietate al dansei este câştigat şi există de la data hotărârii judecătoreşti care obliga primaria sa-i incheie actul de vanzare-cumparare ca parte a dreptului de cumparare a apartamentului, drept obtinut prin hotarare definitiva si irevocabila, deci executorie, , iar îndeplinirea integrală a obligaţiei prin incheierea titlului de proprietate de către primărie este pe deplin justificată ca pretenţie a reclamantei de prevederile art. 1073 C.Civ.,respectiv indeplinirea exacta a obligatiei stabilite in hotararea definitiva, ceea ce nu poate sa mai dea, ulterior acesteia un drept la actiune care, in esenta sa anuleze o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila; In acelasi sens sa arate ca, de altfel Curtea Europeana a Drepturilor Omului exclude şi condamnă orice practică prin care pentru a se obţine executarea unei hotărâri judecătoreşti, creditorul obligaţiei ar fi obligat să apeleze la noi cereri în justiţie: “Or, Curtea a hotărât deja că ar fi excesiv să i se ceară unui reclamant care a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă, să formuleze noi acţiuni împotriva autorităţii pentru a obţine executarea obligaţiei în cauză (a se vedea Cauza Roman şi Hogea împotriva României , nr. 62.959/2000, 31 august 2004, şi Cauza Metaxas împotriva Greciei, nr. 8.415/2002, paragraful 19, 27 mai 2004).”
Incercati asa si apoi contactati-ma. Va sfatuiesc insa ca, avand in vedere complexitatea si importanta cauzei sa apelati la un avocat.
Se pot cere inclusiv daune cominatorii pentru intarzierea aplicarii unei hotarari judecatoresti definitive (mai ales ca este vorba de o hotarare de "a face", precum si daune materiale si morale), dar aceste probleme tin atat de derularea concreta a actiuni(lor), de hotararile instantelor (judecatorul hotaraste, in ultima instanta) dar si de ...."viziunea" si strategiile fiecarui aparator.
Succes si va stept cu detalii