avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare bun imobil în nume propriu. Cum se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare bun imobil în nume propriu. Cum se poate face asta în timpul căsătoriei?

Buna,
Casatorit cu copii, fara multe relatii cu sotia, incerc sa achizitionez un bun imobil in nume propriu, din venituri proprii si din considerente de scepticism privind viitorul casatoriei. In momentul de fata nu doresc sa schimb regim juridic convietuire din considerente de protejare copii.

Inteleg ca modalitatea utilizabila de a face acest lucru este sa primesc o donatie a sumei de bani necesare si cu acei bani sa achizitionez.

Pot primi un transfer bancar al sumei cu denumirea tranzactiei "donatie" din partea unui prieten samaritean, iar acea suma sa o folosesc in continuare pentru achizitie bun imobil? mai este neceasara implicarea unui notar in poveste cu cheltuielile si bataia de cap aferente?
Idioata legislatie. Cum sa prezumi ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune cand, in cazul meu, sotia mea nu a contribuit cu absolut nimic de 10 ani la toate veniturile/cheltuielile comune.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: calla , utilizator 20:03, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul de donatie trebuie facut in forma autentica la notariat sub sanctiunea nulitatii absolute[Art.1.011(1)NCC].Transferul bancar cu mentiunea "donatie" fara forma autentica a donatiei nu are valorea unei donatii.
acest răspuns util
Idioata sau nu, aceasta este legislatia. Mai sus ati spus ca aveti copii. Banuiesc ca nu ati facut un test de paternitate si ati inregistrat copiii ca fiind al dumneavoastra mergand pe o alta prezumtie, aceea că soțul mamei este tatăl copilului.

Legislatia este plina de prezumtii, unele binevenite, altele discutabile.

O varianta ar fi folosindu-va de ”donatie”. Cu toate acestea, va trebui ca donatia sa fie reala, altfel sotia o poate contesta usor.
acest răspuns util

woe a scris:

Buna,

Idioata legislatie. Cum sa prezumi ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune cand, in cazul meu, sotia mea nu a contribuit cu absolut nimic de 10 ani la toate veniturile/cheltuielile comune.

Sunteti un roman mioritic 100% in modul in care ganditi. Cat timp dvs. aduceti bani in casa sotia ce facea? Se uita la seriale? De copii cine avea de grija, spalat, hranit, educat? Dar de casa, cine se ingrijea? Poate cineva o sa spuna ca este offtopic, dar chiar nu m-am putut abtine cand vad atata neomenie.
Din fericire sotia stiind ce vreti sa faceti, va putea contesta in instanta orice manarie ati face si, sunt sanse sa castige; si nu e greu, in ziua de azi banii lasa urme! O sa-si ia un avocat bun pe care, in final, daca pierdeti, tot dvs. o sa-l platiti.
Nu fac obiectul forumului aspectele morale ale acțiunilor mele. Spălat poate sotia, hrănit, educat și întreținere casa eu. Nu înțeleg de ce vi se pare deplasat ca o sotie să se ocupe doar de seriale, citit cărți, shopping, antena 3 și stat în pat. Sau acum vi se pare? Și mie. Am deja achiziții de bunuri imobiliare care s comune de 150.000 de euro din bani făcuți cu multa transpirație proprie și odată cu vârsta am ajuns sa
mi apreciez mai mult calitatile. Poate dvs sunteți altfel, și n am avut eu noroc.

O să achiziționez pe srl, să îi mai port și ăstuia de grija ulterior...
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
woe, utilizator
Fără a fi în dezacord cu varianta S.R.L.-ului, din ce bani va cumpăra societatea bunurile ?

Alte discuții în legătură

Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei ContSters172348 ContSters172348 buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)