avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei

buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in caz de divort.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters172348 , utilizator 19:10, 21 Iulie 2016
Fiul dvs. ar putea să se înțeleagă cu soția în vederea închieerii unei noi forme de regim matrimonial, prin care, bunurile achiziționate de fiecare dintre soți în timpul căsătoriei, să devină bunuri proprii. Dacă nu se poate realiza această înțelegere ( prin act autentic notarial) , ați putea achiziționa pe numele dvs. apartamentul, iar ulterior îl puteți dona fiului dvs. , specificând în actul de donație că donați doar fiului și nu ambilor soți.
multumesc pentru raspuns, dar doresc ca masura aceasta de siguranta sa nu o cunoasca ei, urmand sa gasesc o motivare plauzibila.
Puteti dona banii fiului prin act de donatie la notariat iar fiul va achizitiona apartamentul pe numele lui specificandu-se in contract sursa de provenienta a banilor.
Doamna incheiati contract de vanzare cumparare cu procuratori de fonduri prin donatie, Dvs ii donati exclusiv fiului dvs banii care reprezinta pretul apartamentului, iar sotia dansului vine declaranta in contract si declara ca recunoaste ca este bunul sotului propriu provenit dintr o donatie de bani de la dvs.
multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozite constituite inaintea casatoriei Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, fiul meu a constituit un depozit inainte de casatorie la care nu a \"umblat\" de loc de atunci. In acest moment as dori sa cumpar un mic teren la ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)