avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depozite constituite inaintea casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depozite constituite inaintea casatoriei

Buna ziua, fiul meu a constituit un depozit inainte de casatorie la care nu a "umblat" de loc de atunci. In acest moment as dori sa cumpar un mic teren la tara pe care ulterior sa construim o casa pe numele meu. Intrebarea este:
as putea cumpara acest teren cu suma provenita din acest depozit si ce statut au acesti bani , adica mai explicit in eventualitatea ca fiul meu s-ar desparti, sotia lui ar mai avea vreun drept asupra acestei sume daca ea mi-a fost virata mie in scopul cumpararii unui teren ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii depuși la bancă înainte de căsătorie sunt bun propriu ai lui.
Soția lui nu are nici un drept la acești bani până în prezent.
Dacă vii dă dumneavoastră să faceți casă cu ei și orice alt ceva, este OK, deoarece ulterior îi veți putea dona casa și terenul fiului dvs, specificând în actul de donație că donați doar fiului și nu ambilor soți.
Dacă însă veți cumpăra terenul pe numele lui și casa la fel pe el ca proprietar, se va considera bun comun cu soția lui, și în caz de divorț va intra în masa partajabilă.

O altă varianta ar fi, ca fiul dvs de comun acord cu soția, să aleagă un regim matrimonial de separare a bunurilor prin act autentic la notar, și atunci fiecare va fi cu ce a avut înainte de căsătorie, și cât va aduna fiecare personal în timpul vieți, iar în caz de divorț nu mai pierde nimeni nimic.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
Dapix, utilizator
Basnii din cont sunt ai lui prorpii si orice isi va cumpara cu ei, au statutul de bun propriu pt ca inlocuiesc un bun propriu, bineinteles ca trebuie facute acte de asa natura.
Daca vi-i da dvs , sotia lui nu are niciun drept asupra lor sau a bunurilor ce se cumpara cu acesti bani in cazul unui divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei ContSters172348 ContSters172348 buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)