Buna ziua, fiul meu a constituit un depozit inainte de casatorie la care nu a "umblat" de loc de atunci. In acest moment as dori sa cumpar un mic teren la tara pe care ulterior sa construim o casa pe numele meu. Intrebarea este:
as putea cumpara acest teren cu suma provenita din acest depozit si ce statut au acesti bani , adica mai explicit in eventualitatea ca fiul meu s-ar desparti, sotia lui ar mai avea vreun drept asupra acestei sume daca ea mi-a fost virata mie in scopul cumpararii unui teren ?
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Banii depuși la bancă înainte de căsătorie sunt bun propriu ai lui.
Soția lui nu are nici un drept la acești bani până în prezent.
Dacă vii dă dumneavoastră să faceți casă cu ei și orice alt ceva, este OK, deoarece ulterior îi veți putea dona casa și terenul fiului dvs, specificând în actul de donație că donați doar fiului și nu ambilor soți.
Dacă însă veți cumpăra terenul pe numele lui și casa la fel pe el ca proprietar, se va considera bun comun cu soția lui, și în caz de divorț va intra în masa partajabilă.
O altă varianta ar fi, ca fiul dvs de comun acord cu soția, să aleagă un regim matrimonial de separare a bunurilor prin act autentic la notar, și atunci fiecare va fi cu ce a avut înainte de căsătorie, și cât va aduna fiecare personal în timpul vieți, iar în caz de divorț nu mai pierde nimeni nimic.
Basnii din cont sunt ai lui prorpii si orice isi va cumpara cu ei, au statutul de bun propriu pt ca inlocuiesc un bun propriu, bineinteles ca trebuie facute acte de asa natura.
Daca vi-i da dvs , sotia lui nu are niciun drept asupra lor sau a bunurilor ce se cumpara cu acesti bani in cazul unui divort.