avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in timpul virajului la stinga
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in timpul virajului la stinga

Ma aflam pe un drum cu prioritate in localitate am semnalizat cu 50 m înainte si m-am asigurat pentru a face stânga pe o stradă. Nu am văzut că din spate vine o mașină în depășire si am fost lovit în portiera stânga spate. Si cealalta mașină care ma lovit în partea din față dreapta. Vinovat am fost eu pentru că nu m am asigurat la schimbarea direcției de mers
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Adrian03021982, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian03021982 , utilizator 14:11, 30 Ianuarie 2018
Multumesc

latka a scris:

Puteti invoca nerespectarea de catre celalalt conducator auto a urmatorului articol din HG 1391/2006:
Art. 118. – Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat:
a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precede nu a semnalizat intenţia
începerii unei manevre similare
şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau stânjeni
circulaţia din sens opus;

Daca v-a lovit in partea stinga spate, e o dovada in plus ca incepuseti manevra de a vira la stinga cu mult timp inainte, altfel, daca ar fi fost aproape si nu v-ati fi asigurat suficient, v-ar fi lovit in fata stinga.

Deci soferul respectiv a ignorat semnalizarea manevrei dvs. si a intrat in depasire incalcind art. 118 a).

Care sunt procedurile legale?

Adrian03021982 a scris:

Multumesc

latka a scris:

Puteti invoca nerespectarea de catre celalalt conducator auto a urmatorului articol din HG 1391/2006:
a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precede nu a semnalizat intenţia

Daca v-a lovit in partea stinga spate, e o dovada in plus ca incepuseti manevra de a vira la stinga cu mult timp inainte, altfel, daca ar fi fost aproape si nu v-ati fi asigurat suficient, v-ar fi lovit in fata stinga.

Deci soferul respectiv a ignorat semnalizarea manevrei dvs. si a intrat in depasire incalcind art. 118 a).

În procesul verbal sa constatat:
Fapta săvârșită este prevăzută de art.54 alin.1 si 2 din oug 195/2002 si sancționat de art.100 alin. 2 din puf 195/2002.
Adrian03021982 a scris:

Care sunt procedurile legale?

Adrian03021982 a scris:

Multumesc

latka a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier adytzu1020 adytzu1020 Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)
Accident auto Flor-inna Flor-inna Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam pe DN pe banda 1, ... (vezi toată discuția)
Intoarcere in intersectie semaforizata - accident ceciortan ceciortan Stimate Doamne, Domni, am un gust foarte amar in legatura cu reglementarea pe cale amiabila a unui accident soldat, desigur cu pagune materiale. In fapt, tatal ... (vezi toată discuția)