avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS pentru PFA, pentru venituri din 2017
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS pentru PFA, pentru venituri din 2017

Buna ziua,
Un PFA pe profesii libere (traducator) a fost in "crestere copil" pana in 31 iulie 2017. Si-a reluat activitatea in 1 aug 2017.
A depus declaratia 220.
I s-a emis o decizie de impunere, cu impozit si cu obligatii de plata la sanatate, pe care le-a achitat.
Acum in 2018, a depus declaratia 200. Veniturile sunt sub plafonul de 22.800.

In acest context mai trebuie sa depuna declaratia 600 pentru contributii la sanatate?
(facand abstractie de declaratiile politice de la TV, atata timp cat nu exista efectiv o hotarare de guvern care sa schimbe ceva legat de 600)

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica stan camelia stan camelia Buna ziua! As dori sa aflu ce fac cei care au depus declaratia 200 pentru anul 2017 si declaratiile 220 si 600 pentru anul 2018. Eu sunt in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Primul termen de plata contributii, ce este 26 martie 2018 eustinaionescu eustinaionescu Am depus Declaratia 600 , in care am trecut sal.min brut pe ec. pana la 31 ian. 2018; sunt PFA cu venituri din activit.indep, Am primit Situalia obligatiilor ... (vezi toată discuția)