azi la ora 11 dimineata a murit matusa sotului meu,a venit salvarea,politia si in final firma de pompe funebre. La ora 16 am terminat cu toata treaba si am vrut sa o ducem la capela cimitirului. Acolo am stat cu mortul in strada doua ore pentru ca preotul de care apartine cimitirul nu a vrut sa isi dea acordul pe motiv ca nu avem certificatul de deces. Intrebarea mea este daca avea dreptul sa faca asa ceva sau e un abuz? ce nr de lege este asta?
Atata timp cat nu ati prezentat certificatul de deces este normal sa nu va fie primit in capela chiar daca mortul era mort.
La casatoria religioasa v-au primit in biserica fara certificatul de casatorie sau la botez fara certificatul de nastere?
Da,am rezolvat. Dar intrebarea mea era,in conditiile in care certificatul de deces se elibereaza in 24 ore de la deces,si avand actul constatator al decesului si actul de imbalsamare ce fac cu mortul? in casa nu am voie cf legii sa-l tin mai mult de o ora,restul de 23 de ore pana imi elibereaza primaria certificatul ce fac cu el?