avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce fac cu mortul?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce fac cu mortul?

azi la ora 11 dimineata a murit matusa sotului meu,a venit salvarea,politia si in final firma de pompe funebre. La ora 16 am terminat cu toata treaba si am vrut sa o ducem la capela cimitirului. Acolo am stat cu mortul in strada doua ore pentru ca preotul de care apartine cimitirul nu a vrut sa isi dea acordul pe motiv ca nu avem certificatul de deces. Intrebarea mea este daca avea dreptul sa faca asa ceva sau e un abuz? ce nr de lege este asta?
Cel mai recent răspuns: marianacorina , utilizator 18:23, 1 Februarie 2018
Atata timp cat nu ati prezentat certificatul de deces este normal sa nu va fie primit in capela chiar daca mortul era mort.
La casatoria religioasa v-au primit in biserica fara certificatul de casatorie sau la botez fara certificatul de nastere?
Fara certificat de deces nu va poate ajuta preotul.
Daca vreti lamuriri cereti in scris in urma adresarii unei cereri scrise.

Ati rezolvat cu certificatul de deces?
Da,am rezolvat. Dar intrebarea mea era,in conditiile in care certificatul de deces se elibereaza in 24 ore de la deces,si avand actul constatator al decesului si actul de imbalsamare ce fac cu mortul? in casa nu am voie cf legii sa-l tin mai mult de o ora,restul de 23 de ore pana imi elibereaza primaria certificatul ce fac cu el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

preot -abuz in serviciu roko89 roko89 ce poate primi un preot pentru abuz in serviciu? inhumare unui decedat fara adeverinta de inhumare si certificat de deces. (vezi toată discuția)
Cununia între un cetățean roman și Andreea Vitiello Andreea Vitiello Buna ziua! Va rog frumos dacă puteți sa ma ajutați cu câteva răspunsuri! Nu mai știu unde sa întreb! Anul trecut in Martie am avut cununia civilă in ... (vezi toată discuția)
Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)