avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificari privind modalitatea de aplicare a HG ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificari privind modalitatea de aplicare a HG nr.905/2017 (Revisal)

Referitor la modalitatea de aplicare a prevederilor H.G. nr. 905/19.12.2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor am doua intrebari:
1.Conform art. 4. - (1) Transmiterea registrului catre inspectoratul teritorial de munca, cu datele prevazute la art. 3 alin. (2), se face dupa cum urmeaza:
………
e) datele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. o) se transmit cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii;
Dar pentru a putea fi stabilit caracterul nemotivat al absentelor este necesar a fi efectuata cercetarea disciplinara prealabila respectandu-se dispozitiile art. 251 din Codul muncii. Lipsa salariatului de la locul de munca poate avea motive obiective, situatie in care angajatorul nu are dreptul de a dispune suspendarea contractului pentru absente nemotivate. De exemplu, salariatul se poate afla in concediu medical. Cand consideram „termenul de 3 zile lucratoare de la data suspendarii” -
la finalizarea cecetarii disciplinare si intocmirii deciziei de sanctionare disciplinara in cazul in care salariatul este vinovat? Care este argumentul legal in conditiile in care Art. 68.din Ordinul 15/2018 obliga salariatul „de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului curant si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical“, dar salariatul fiind in stare grava nu a instintat angajatorul (de exemplu).
2.Conform Art. 3. al (2) Angajatorii prevazuti la art. 1 completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:………
h) salariul de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca;
Noutatea o reprezinta indemnizatiile si alte adaosuri. Ce se intelege prin idemnizatii si adaosuri si conform caror acte normative? Pe baza carui document se va opera in Revisal ( atunci cand se va modifica revisalul), act additional? Unde sunt incluse premiile ocazionale pe care le acorda angajatorii in adaosuri sau in indemnizatii, sau… si conform caror acte normative?

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata - termen de transmitere revisal MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat pentru concediu fara plata pana pe data 08.01.2018. Transmiterea in Revisal trebuia sa se ... (vezi toată discuția)
Cum se operează absența nemotivată în revisal dacă în roi/ ccm și cim nu este prevăzută expres suspendarea cim pentru așa ceva? BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)