avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Declarație OUG 54/2010
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Declarație OUG 54/2010

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați cu un sfat în următoarea speță:
Societatea la care lucrez a închiriat o suprafața unei SC, și a permis ca această să stabilească sediul social în acel spațiu. În urma unei solicitări ne-am dat acordul ca această SC să poată subînchiria altei SC. Ca să le distingem stabilim: noi - locator; SC chiriașul nostru - locatar; chiriașul chiriașului nostru - sublocatar.
Astăzi am primit o solicitare din partea locatarului să eliberăm o „declarație” din care să rezulte faptul că suntem de acord cu stabilirea sediului social al sublocatarului la adresa noastră și să le eliberăm conform OUG 54/2010 Art XIII art. 17 (3) c) și (4) „o declarația pe propria răspundere în formă autentică privind respectarea condițiilor referitoare la sediul social...” - referindu-se la o declarație «pe propria răspundere» prin care noi să declarăm că la acea adresă se mai poate declara un sediu social. Noi suntem de acord ca sublocatarul să stabilească sediul social la adresa noastră, dar contractul încheiat între locatar și sublocatar, este unul de sublocațiune, din acest motiv locatarul devine locator și acesta este în măsură să își dea atât acordul cât și declarația în acest sens.
Contractul de sublocațiune are un caracter accesoriu față de contractul de locațiune preexistent lui și, în principiu, urmează soarta juridică a acestuia; este supus acelorași condiții de validitate, produce aceleași efecte și are aceleași cauze de încetare. Interesul nostru este ca în cazul în care contractul principal de locațiune se reziliază sau ajunge la termen sau nu rămână sublocatarul nici fizic și nici înregistrat cu sediul social la adresa noastră.
1. În speța prezentată noi trebuie să eliberăm acest acord sau locatarul în calitate de locator al sublocatarului?
2. Prin Declarație pe propria răspundere înțeleg faptul că - eu declar și răspund dacă nu este așa - apreciez că declarația în conformitate cu OUG54/2010 ar trebui făcută de sublocatar sau în cel mai mult de locatar. Trebuie să o facem noi? Ca principiu dacă societatea are drept de subînchiriere noi nu putem ști toate contractele de sublocațiune încheiate de aceasta, deci nu pot da o declarație pe propria răspundere. Această obligație cade în sarcina noastră?
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Adrianerosca, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie sediu social cristina1983 cristina1983 Pentru infiintarea unei societati la o adresa in care chiriasul principal este cel care are sediu social in locatia respectiva si care subinchiriaza noii ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)